TRAMPOV TIM UDARIO NA PENSILVANIJU: Nova bitka pred Vrhovnim sudom!

Obavezno pročitajte

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa uložio je žalbu Vrhovnom sudu SAD, tražeći da se ponište odluke suda u Pensilvanije donete u vezi sa glasanjem poštom na predsedničkim izborima, održanim 3. novembra.
Ovo je poslednji u nizu pokušaja Trampovog pravnog tima da se ponište rezultati predsedničkih izbora u Americi zbog navodne prevare.


Rudi Đulijani, advokat američkog predsednika tvrdi da je sud u Pensilvaniji ilegalno promenio zakon o glasanju poštom u toj saveznoj državi neposredno pre i posle predsedničkih izbora 2020. godine.

Ovo je nastavak brojnih pravnih bitki Trampovog tima u ključnim državama poput Pensilvanije i Džordžije. Tramp i njegov tim tvrde da je masovna izborna prevara u ovim i drugim saveznim državama dovela do pobede Džoa Bajdena, koju je ranije ovog meseca potvrdio i elektorski koledž.

- Advertisement -

„Žalba je u vezi sa slučajem iz Pensilvanije u kojem su sudija Alito i još dvojica sudija utvrdili da „odluka suda u Pensilvaniji (koja produžava zakonski rok za prijem glasačkih listića sa 20 časova na dan izbora na 17 časova tri dana kasnije) ima nacionalni značaj i postoji velika verovatnoća da odluka suda u Pensilvaniji krši Ustav SAD“, naveo je Đulijani i dodao da je prekršen drugi član Ustava SAD.

On je naglasio da je odlukama suda u Pensilvaniji izbornim posmatračima blio onemogućeno da proveravaju potpise na glasačkim listićima na dan izbora i ukinuto je pravo osporavanja glasova pristiglih poštom zbog falsifikovanih potpisa i drugih nepravilnosti.

Pravni tim američkog predsednika tvrdi da su posmatrači bili prisutni u prostoriji u kojoj su se brojali glasovi, ali im nije dozvoljeno da se približe kako bi imali uvid u podatke.

„Propisi da birači pravilno potpisuju, adresiraju i datumiraju glasačke listiće takođe nisu ispoštovani zahvaljujući pensilvanijskom sudu“, tvrdi Trampov pravni tim.

Prema njihovom mišljenju, sud bi trebalo da odbaci elektorske glasove date Bajdenu 14. decembra i dopusti Generalnoj skupštini Pensilvanije da izabere nove elektore.

Pošto se Kongres sastaje 6. januara kako bi potvrdio glasove elektorskog koledža, Trampova kampanja zahteva ubrzani proces i odgovor Vrhovnog suda SAD za nekoliko dana.

Elektorski koledž je Bajdenu dao 306, a Trampu 232 glasa. Pensilvanija dodeljuje 20 glasova.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu