ZASTRAŠUJUĆE UPUTSTVO: Kako da prime vakcinu bez pristanka roditelja!

Obavezno pročitajte

Da li ste ikada čuli za wikiHow sajt? Popularan je kod mladih na Zapadu, iako se dosta sadržaja može činiti simpatično tipa kako vezati kravatu ili mački dati tabletu, mnogi baš tu traže odgovore na brojna pitanja pitanja i uputstva šta i kako da urade. Ono što je zabrinjavajuće je uputstvo za maloletnu decu od 25.avgusta 2020 godine kako da se vakcinišu bez znanja roditelja?

Evo kako glasi ukratko to uputstvo u kome se sugeriše da su roditelji često zastarelog, „zaostalog“ razmišljanja, pa im mogu ugroziti zdravlje ako odbiju da ih imunizuju jer ne veruju u medicinu:

Napravite strategiju

Pogledajte svoje mogućnosti. Neke zemlje vam omogućavaju imunizaciju bez pristanka roditelja ako ste maloletni, a druge ne.

Potencijalne opcije uključuju:

-Vakcinišite se u tajnosti (ako to dopuštaju vaši lokalni zakoni). Riskirajte da porodica ne sazna.
-Pokušajte da uporno tražite da vam porodica dopusti vakcinisanje. Možda ćete uspeti da ih uverite.
-Pokušajteda molite svog doktora, školskog lekara, medicinsku sestr, ili drugu odgovornu odraslu osobu da vam pomognu da nagovorite vašu porodicu.
-Obratite se sudu i Centru za socijalni rad ako su vam roditelji stvarno loši.
-Pričekajte dok ne napunite 18 godina ako je potrebno malo vremena

Pokušajte da razgovarate s roditeljima
Pitajte roditelje za podatke o tome koje ste vakcine dobili, a koje niste dobili. To vam omogućuje da saznate protiv čega ste već vakcinisani. Ako vaši roditelji zaista mrze vakcine, mogli biste se pretvarati da želite znati postoji li rizik od vakcinisanja i da li mogu uzrokovati zdravstvene probleme.

Razmislite o tome da vam pomogne odrasla osoba, posebno ako ste mladi. Samostalno kretanje medicinskim postupcima i propisima može biti zbunjujuće, a ponekad i frustrirajuće. Može vam pomoći odrasli saveznik koji ima više iskustva.

U nastavku sledi šokantan savet
Zakažite datum za petak ili dan pre odmora od škole, ako je moguće. Vakcine često uključuju blage nuspojave poput smanjene energije, blage temperature i bolnosti ili ukočenosti na određenom mestu. Vikend je savršeno vreme da se oporavite. Smislite šta (ako ćete išta) reći svojoj porodici. Možete im reći da izlazite, a ne navesti gde. Takođe možete izreći laž, poput recimo da idete kod prijatelja radi učenja ili druženja. Smete lagati roditelje kako biste zaštitili svoje zdravlje i sigurnost, a vakcinisanje je jedan od tih slučajeva.

Ako planirate reći da ste bili s prijateljem, kontaktirajte tog prijatelja i njegovu porodicu. Objasnite da ćete se zapravo vakcinisati i zamolite ih da vas pokriju. Možete se čak odlučiti i za priču (poput „gledali smo novu komediju“ ili „učili smo za predstojeći test iz istorije“).

Ako su vaši roditelji nepoverljivi, posebno dobro pripremite svoju glavnu priču. Na primer snimiti selfije sa svojim prijateljem nekoliko dana pre. Na taj ćete način imati „dokaze“ da to radite i možete odgovarati na pitanja ako vas roditelji budu ispitivali.

Razmislite o dovođenju prijatelja na vakcinaciju kao moralnu podršku, posebno ako se bojite igala. Ne morate to raditi sami ako ste nervozni ili se bojite.

Razgovarajte s doktorom o svim problemima.

Nažalost, ovo još nije sve…
Odmorite se nakon vakcinisanja, posebno ako se ne osećate dobro. Možete osetiti blage nuspojave, poput temperature ili bolova u ruci. Oni se obično reše u roku od nekoliko dana.

Pijte vodu polako.

Ne brinite zbog blagih nuspojava. To su samo znakovi da vaše telo marljivo radi i bori se protiv bolesti od koje ste vakcinisani.

Proverite svoje simtome na veb stranicama ili se obratite svom doktoru ako imate neočekivane ili zabrinjavajuće nuspojave.

Imajte na umu da roditeljima ne morate ni govoriti o vakcinisanju, pogotovo ako vas kontrolišu ili su nasilni. Svoje zdravstvene izbore možete zadržati za sebe. Možete čuvati tajnu ako je to potrebno zarad vašeg zdravlja i dobrobiti.

Ako ste devojčica, evo šta da kažete roditeljima ako nekako saznaju da ste se vakcinisali bez njihovog znanja:

-Želim jednog dana biti mama. Bolesti koje se mogu sprečiti vakcinama mogu ubiti dete u materici. To sam učinila kako bih zaštitila svoju sposobnost da u budućnosti imam decu.“

I na kraju ovog teksta autor daje UPOPZORENJE

-Klonite se teoretičara zavere. Možda govore netačne i zbunjujuće stvari!

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu