PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus

Obavezno pročitajte

Autobusi voze pod novim preporukama

SVI prevoznici kao i Gradsko saobraćajno preduzeće dobiće u toku dana obeveštenje o preporučenom broju putnika koji bi trebalo da budu u prevozu.
To znači da će na prednjim vratima za solo autobuse biti istaknuta preporučen broj od 50 putnuka, odnosno 50 odsto od maksimalnog broja koji može da se preveze u zavisnosti od tipa vozila.


Popodnevni špic, odnosno veći broj vozila i češći polasci biće produženi do 20 sati.

- Advertisement -

– To je samo preporuka, ne i zabrana. Povećaćemo broj vozila za 236 i produžićemo popodnevni spiš od 15 do 20 sati, kako bi se smanjile gužve. Građani bi trebalo da procene ukolilo je gužva u prevozu, da sačekaju drugi. Neće biti redara koji će zabranjivati putnicima ulazak. Svako ko ima kartu, ima pravo da se vozi – kaze za Novosti Jovica Vasiljević sekretar za javni prevoz.

Svi prevoznici i privatni, kao i GSP dobili su upute i ispoštovaće novi rezim, odnosno veći broj vozila na ulicama u popodnevnom špicu, kaže sekretar.

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu