6.8 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

KLADOVO: Nastavnica kažnjena sa 35.000 dinara zbog rukovanja đaka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Kladovo i rukovanje đaka nedopusivo

Marina Milosavljević, nastavnica srpskog jezika u OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ u mestu Podvrška kod Kladova, kažnjena je novčanom kaznom od 35.000 dinara jer nije sprečila učenike da se rukuju tokom odmora u školskom dvorištu!

Time je, prenosi „Danas“, prema oceni direktorke škole Dragane Dumitrašković, koja joj je izrekla kaznu, načinila težu povredu radne obaveze zbog nesprovođenja mera bezbednosti učenika i zaposlenih.

Ilustracija
Iako se ovaj slučaj dogodio početkom septembra, javnost je za njega saznala tek sada jer je neko od kolega ove nastavnice objavio rešenje na društvenim mrežama.

- Advertisement -

Marina Milosavljević za „Danas“ kaže da je i sama bila iznenađena kada je to videla i napominje da ga ona nikom nije dostavila.

– Slučaj se dogodio 10. septembra, tokom školskog odmora. Učenici su u dvorištu nosili maske i držali distancu, ali se desilo da su dva đaka šestog razreda prišla jedan drugom u nameri da „bace pet“. Ja sam ih opomenula da se ne približavaju, ali me oni nisu poslušali. U tom trenutku je naišla direktorka i ja sam ispala kriva što je došlo do fizičkog kontakta između dece. Ispostavilo se da ja tog dana zapravo nisam bila dežurna u školskom dvorištu jer je spisak dežurstava bio promenjen, a da to nisam znala. Međutim, ni to nije uzeto kao olakšavajuća okolnost. Deca su mi se posle izvinila, ali , eto, kažnjena sam ja – rekla je Marina Milosavljević, koja je u ovoj školi zaposlena na određeno.

Direktorka škole je po okončanju disciplinskog postupka donela rešenje 1. oktobra u kome je nastavnici Milosavljević izrekla novčanu kaznu odbijanjem 20 odsto od plate za septembar, oktobar i novembar. Milosavljevićeva se žalila na to rešenje, ali je žalba odbijena.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti