PREMIJERKA SRBIJE LUPA GLUPOSTI I UVLAČI SE U DU*E VUČIĆU: Ovo je istorijski dan, ova bolnica je svemirski brod!

Obavezno pročitajte

Premijerka Brnabić o kovid bolnici

Premijerka Ana Brnabić je na otvaranju nove kovid bolnice u Batajnici rekla da je ovo istorijski dan, te da u poređenju sa najvećim brojem bolnica, ova u Batajnici zaista jeste svemirski brod.

Premijerka je navela da će zdravstveni sistem iz korone izaći jači, da će dobiti dve nove bolnice, novu opremu i ljude. Brnabić je istakla da je ovo istorijski dan u svakom smislu.

- Advertisement -


“Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih”, rekla je premijerka Srbije.

premijerka,

Kako je premijerka rekla, Vučić je čovek sa vizijom, jer je u avgustu odlučio da se počne sa izgradnjom ovih objekata.

“On je rekao da moramo da imamo dve bolnice. Verovao je takođe, jedini verovatno, da možemo da izgradimo čak dve bolnice za četiri meseca”, rekla je premijerka Brnabić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je ponosan što Srbija dobija danas novu kovid bolnicu, kada mnogo bogatije zemlje moraju da šalju pacijente u druge zemlje na lečenje.

“Ni danas mi nije jasno da u sred leta kada smo svi pokušali da se opustimo, a predsednik Vučić donosi odluku da se izgrade dve kovid bolnice. Ova ovde i u Kruševcu. Danas kada imamo problem sa mestima za intenzivnu negu, pokazalo se da je ovo od neprocenjivog značaja”, rekao je Lončar na otvaranju.

On je naveo da su naši brojevi takvi da najviše pacijenata primamo na bolničko lečenje, te da isti nivo lečenja imamo i u Beogradu i u Zaječaru… te da se poštuju isti protokoli.

“Svi naši zdravstveni radnici biće maksimalno zaštićeni. Nikad nam nije bilo bitnije jedinstvo nego danas. Zdravstveni radnici pokazali su da mogu da urade sve što je do njih i da se izborimo sa ovim. Od popodneva ova bolnica prima prve pacijente”, rekao je Lončar.

On je odgovorajući na pitanja rekao da će u novoj bolnici biti zaposleno oko 1.500 radnika, te da će se taj broj popunjavati, kada se budu popunjavali kreveti. Lončar je rekao da će u novoj bolnici u Kruševcu raditi oko 900 zdravstvenih radnika.

“Najveći broj radnika dolazi iz Kliničkog centra Srbije u Batajnicu, a zatim iz svih bolnica širom Srbije, a u Kruševcu iz Kliničkog centra u Nišu”, rekao je Lončar.

On je naveo da već danas radi skener, rendgen, ultrazvuk, svi respiratori…

Upitan ko će raditi na mestima lekara u KCS koji su došli u Batajnicu, Lončar je rekao da je primljeno dosta lekara.

“Za razliku od vremena do 2012. godine, kada nije bio raspisan nijedan konkurs, mi, otkad sam ministar, nismo primili nijednog radnika bez konkursa. Ne samo što smo raspisali konkurs, nego smo dodatno obaveštavali ljude da se jave”, rekao je ministar zdravlja.

On je naveo da sigurno nismo čuli, niti smo mogli da čujemo da je iskrsao neki problem i da lekari negde nedostaju, te da bi, kada bi to bila istina, to bila glavna i udarna vest u opozicionim medijima. Lončar je istakao da mu je drago da to u Srbiji nije slučaj, kao što je jeste u mnogim drugim zemljama.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu