18.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

SRPSKA DECA SAČUVANA: Neće morati da se vakcinišu protiv Korone!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Deca nisu u obavezi da prime korona vakcinu

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, dr Predrag Kon, izjavio je da deca verovatno uopšte neće biti u obaveznoj vakcinaciji.


Dr Kon je pozdravio vest o dopremanju prvih doza ruske vakcine protiv korone u Srbiju i najave o dolasku vakcina drugih proizvođača i dodao je na redu provera vakcina.

- Advertisement -

– Postoje zdravstvene vlasti ove zemlje koje proveravaju vakcine i dokumentaciju. Ispituje se da li je bezbedna vakcina. To je sve zakonski regulisano. Ogroman je to posao – naveo je on za RTS.

koron,

Vakcina ne može da učini da odjednom sve prestane, naglasio je epidemiolog i dodao da će se njena efikasnost tek videti.

Zdravstveni sistem nije pukao, ali je situacija katastrofalna

- Advertisement -

Kon očekuje već sledeće nedelje manji broj novoobolelih u Beogradu ali to neće ići ravnomerno u celoj zemlji jer se virus različito širio.

– Za praznike će situacija biti teška jer će pritisak na bolnice biti i dalje veliki. Ove mere će biti na snazi dok god to bude trebalo, a lično mislim da bi one mogled da budu i oštrije – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima treba sve učiniti da se odvrate naši građani u inostranstvu od dolaska u zemlju jer ako dođe isti broj kao za Uskrs mi nećemo to izdržati.

– Mi sada imamo katastrofalnu situaciju, prenapregnut je zdravstveni sistem, borba je za svakog pacijenta. Ne može da se kaže da je zdravstveni sistem pukao, ali je teška situacija – rekao je Kon.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Znaci spasli decu al sve ostalo satiremo? Srbi nikada nisu bili veci mekusci u istoriji. Gde se dedose potomci bar onih sto su za vreme bombardovanja nosili mete na sebi?

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: