21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

PRAŠAK BELI U FAVELI: Marko Đurić ambasador i u Kolumbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić zvanično je preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora i u Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu.

Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, Đurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

- Advertisement -

U razgovoru s Dukeom, Marko je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

Đurić je predsedniku Dukeu preneo lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

“Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima”, rekao je Đurić.

- Advertisement -

Agencija za borbu protiv korupcije nije se oglasila povodom dobijanja druge funkcije i mogućeg sukoba interesa Marka Đurića, podsećamo na čelu agencije je Dragan Sikimić o kome su mediji pisali da je član SNS, a ova agencija proteklih godina izgubila je veliki deo integriteta i poverenja građana.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti