19.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

HAOS NA PARADI: Više privedenih, za nekima se još traga; Zapaljena zastava!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Juče popodne objavljeno je da je u Zagrebu na Paradi pedera zabeležen jedan incident, ali policija je danas obavestila da ih je bilo više. Ima i uhapšenih.
Za vreme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dve maloletne osobe su simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci pa su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Nakon kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu, ali će protiv njih redovnim putem biti podnet optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i člana 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

parad,
parada

Policija navodi da je juče oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrsnici Horvaćanske ulice i Ulice braće Domano, na ulici, nepoznata osoba sopstvenim automobilom preprečila je put dvema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napala po osnovi seksualne orijentacije i jednoj pljunula u lice, nakon čega je nepoznata osoba pobegla.

- Advertisement -

Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u toku.

Oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobuskoj stanici, na raskrsnici Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smeru.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

- Advertisement -

I oko 22.30 sati dogodio se incident i to dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja.

Prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku i oboje ih šakom udarila u lice.

Napadnutima je pružena lekarska pomoć pa je utvrđeno da su lakše povređeni.

U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhapšene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

- Advertisement -
SourceIndex.hr
- Advertisement -

Srodni članci

11 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti