Poznato kad će početi suđenje Donaldu Trampu

Obavezno pročitajte

Suđenje bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu po optužbama za nezakonito držanje poverljivih vladinih dokumenata počeće u maju sledeće godine, javlja Anadolija.

Datum suđenja 20. maja 2024. koji je odredila američki okružni sudija Ajlin Kenon nije u skladu sa zahtevom tužilaštva da to bude početkom decembra, niti sa traženim postizbornim periodom koji je predložio Trampov tim.

- Advertisement -

Suđenje će se održati na kraju sezone republikanskih primarnih nominacija, jer stranka bira protivnika demokratskom kandidatu predsedniku Džozefu Bajdenu.

Kenon je rekla da se slaže sa pravnim timovima da bi početak suđenja zakazan za 14. avgust uskratio i tužilaštvu i odbrani vreme koje im je potrebno za adekvatnu pripremu predmeta. U pitanju je obiman sadržaj, među kojim je, prema rečima Kenon, više od 1.545 stranica poverljivih dokumenata i meseci snimanja bezbednosnih kamera.

Tramp se izjasnio da nije kriv po 37 tačaka koje su federalni tužioci podigli 14. juna u vezi sa njegovim navodnim zadržavanjem poverljivih državnih dokumenata nakon što je napustio funkciju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu