Orban: EU vodi LGBT ofanzivu

Obavezno pročitajte

Mađarski premijer Viktor Orban ponovio je kritike na račun Evropske unije koja, kako je naveo, vrši LGBT ofanzivu.

Orban je poručio da će njegova administracija zaštititi hrišćanske korene Mađarske.

- Advertisement -

On je istakao da EU odbacuje hrišćansko nasleđe, vrši izmene svog stanovništva kroz migraciju i vodi LGBT ofanzivu, te izrazio nadu da će na evropskim izborima naredne godine biti ojačane vlade unutar bloka koje odbacuju „federalizam“ koji zastupaju Nemačka i Francuska.

„EU je imperija ili je predstavljaju pojedine države i ne treba gajiti iluzije, federalisti pokušavaju da nas izguraju“, dodao je on.

Mađarski premijer je naglasio da su otvoreno tražili izmenu administracije prošle godine u Mađarskoj i da sada čine isto u Poljskoj.

U Poljskoj se na jesen održavaju parlamentarni izbori i vladajuća stranka Zakona i pravde (PiS) usvojila je sličnu politiku kao Mađarska zbog čega su obe zemlje u sporu sa Briselom oko vladavine zakona.

Orban je dodao da je ravnoteža između federalista i država koje ne žele da prepuste dodatna ovlašćenja Briselu narušena izlaskom Britanije iz bloka te da se sada samo Varšava i Budimpešta „pridržavaju svojih anti-federalnih stavova“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu