Rasparčavanje Ukrajine – nedopustivo za Belorusiju

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko istakao je neprihvatljivost komadanja Ukrajine.

„Odvajanje zapadne Ukrajine, rasparčavanje Ukrajine i predaja teritorije Poljskoj su neprihvatljivi. I, ako bude bilo potrebno zapadnom stanovništvu Ukrajine, naravno, podržaćemo ih. Molim vas da razgovarate i razmislite o ovom pitanju. Naravno, voleo bih da nas podržite u tom pogledu“, rekao je Lukašenko na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Advertisement -

„Ako bude takve podrške, a Zapadna Ukrajina zatraži pomoć, mi ćemo, naravno, pružiti pomoć i podršku zapadnom stanovništvu u Ukrajini. Ako bude, podržaćemo ih na svaki mogući način“, dodao je predsednik Belorusije.

Prema njegovim rečima, sada se mnogo govori o ulasku Ukrajine u NATO „u delovima“ kako bi se na taj način odvojila Zapadna Ukrajina.

Beloruski predsednik je doneo kartu na sastanak, kako se prebacuju poljske snage na granice savezne države: svake nedelje stiže brigada u blizini Bresta i Grodna.

„Jedna od poljskih brigada sada se nalazi 40 kilometara od Bresta, druga oko 100 kilometara od Grodna”, objasnio je on.

„Već je uključeno mnogo plaćenika, uključujući glavne strateške rezerve. To sugeriše da ova nepromišljena politika bacanja nespremnih ljudi i plaćenika u pakao neće dovesti ni do čega“, dodao je lider Belorusije.

Razgovori dva predsednika su održani u Konstantinovskom dvorcu u Streljni, kod Sankt Peterburga.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu