19.3 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

NA METI SU GRAĐANI: Pošta Srbije upozorava na novu prevaru!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

JP „Pošta Srbije“ detektovala je novu prevaru kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe „Post Express“. U pitanju je fišing prevara, odnosno pokušaj krađe podataka građana, čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i pojedinih sajtova za kupoprodaju.

– Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici „Post Express“ usluge, koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica – upozoravaju iz Pošte.

Ističu da ni „Pošta Srbije“, ni „Post Express“ ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetuju im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke

- Advertisement -

– U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, Pošta obavestila je i MUP– Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela – navedeno je u saopštenju.

Građani koji imaju nedoumice mogu da pozovu kontakt centar JP „Pošta Srbije“, na 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti