0.8 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

Upravnik deponije u Vinči je osuđivani lopov! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedan od najvećih zagađivača glavnog grada Srbije jeste deponija smeća u Vinči, a požar koji na njoj već danima bukti izneo je gomilu problema na površinu. I dok privatne firme i gradska vlast svaljuju krivicu jedni na druge, možda je vreme da se podsetimo da deponijom zapravo upravlja osuđivani lopov.

Izvesni Predrag Stojimirović, upravnik deponije smeća u Vinči je čovek koji je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog teške krađe. On je osmislio, organizovao i učestvovao u pljački specijalnog vozila koje je prevozilo novac, 2007. godine kada je ukradeno 16 miliona dinara. Stojimirović je opljačkao vozilo firme u kojoj je tada bio zaposlen i od koje je primao platu.

– Potpuno je neverovatno da neko sa ovakvom biografijom može da upravlja bilo čime u ovoj zemlji i u ovom gradu. To je samo još jedan primer kako Srpska napredna stranka uhlebljava svoje partijske drugove, prijatelje i kumove koji sutra treba da „završe“ neku njihovu kombinaciju – navela je svojevremeno Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- Advertisement -

Stojmirović je tada bio radnik „Progarda“ i bivši policajac. On je 23. aprila sa kolegom prevozio novac, vlasništvo nekoliko beogradskih firmi, insistirajući da se pare „pokupe“ i u firmama koje tog dana „nisu bile u planu“. Sa dvojicom uhapšenih, koji su ih pratili u „audiju“, dogovorio se da kod „C marketa“ zamoli kolegu da izađe iz kombija da mu kupi nešto slatko.

Neposredno posle pljačke, Stojmirović je policiju uveravao da je napadač ušao u vozilo, uperio mu pištolj u glavu i naredio da vozi, zatim ga razoružao i izbacio iz vozila kod Nerodimske ulice. Istraga je, međutim, pokazala da u „Progardov“ kombi niko nije ni ulazio, već je Stojmirović sam „dodao gas“ i odvezao se do Zvezdarske šume, prateći “audi” u kojem su se nalazili Đorđević i Mijanović. U Zvezdarskoj šumi su izvadili džakove sa novcem i plen podelili. “Progardovom” radniku pripalo je 50 odsto, a nakon podele, zapalili su vozilo firme.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti