18.6 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

PREVARA: Zoraninom pomoćniku pare iz budžeta za „Pravnijadu“, koje nema!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pomoćnik ministarke Zorane Mihajlović, Milan Macura, dobio je 1.628.470 dinara za ovogodišnju „Pravnijadu“ na Zlatiboru pod nazivom „Zlatiborska pravna škola 2021“ od projekta Ministarstva pravde.FOTO: Printscreen/Ministarstvo rudarstva i energetike FOTO: Printscreen/Ministarstvo rudarstva i energetike

Macura je zaposlen u Ministarstvu rudarstva i energetike u sektoru za energetsku efikasnost i toplane i istovremeno je zastupnik „Unije studenata Pravnog fakulteta u Beogradu“.FOTO: Printscreen/Ministarstvo pravdeFOTO: Printscreen/Ministarstvo pravde

Ovo udruženje čiji je Macura zastupnik dobilo je sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjena, a koja se prevashodno izdvajaju za adaptacije bolnica, vrtića, škola, domova zdravlja, crkvenih zajednica, kao i za potrebe biblioteka, muzeja, sportskih saveza, humanitarnih organizacija na teritoriji cele Srbije.Za Za „Pravniijadu“ 1.628.470 dinara FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Sve ovo se može i videti u ovom Rešenju Vlade od 08.04.2021. godine, kojim je Macurinom udruženju dodeljeno 1.628.470 dinara za „Zlatiborsku pravnu školu“.

Macura je, iako već odavno nije student, zastupnik organizacije Unija studenata Pravnog fakulteta koja kao organizacija vrši studentsku vlast na Pravnom fakultetu i predstavlja studentski parlament.Macura zastupnik Macura zastupnik „Unije studenata Pravnog fakulteta“ FOTO: Printscreen/APR

Inače, kada se organizuju takozvane „Pravnijade“ studenti koji žele da učestvuju plaćaju visoku kotizaciju, te su donacije za ove svrhe nepotrebne, jer su svi troškovi pokriveni od strane učesnika.

- Advertisement -

Tako se cenovnik za ovogodišnji događaj na Zlatiboru kretao od 3.500, preko 6.500 do 7.000 dinara u zavisnosti od smeštaja i toga da li neko samo učestvuje i prisustvuje predavanjima.

Ono što je još, međutim, sporno, jeste da na zvaničnim stranicama ovog događaja nema zabeleženog traga da se uopšte održao, a kako navodi izvor Direktno, ovogodišnja „Pravnijada“ bila je fiktivna. 

A kako naš izvor još navodi, ovo nije jedina donacija za „Pravnijadu“. Prema njegovm tvrdnjama, Macura koristi svoj položaj za pribavljanje sredstava i od drugih javnih preduzeća i ministarstava čija sredstva provlači kroz organizaciju kao zastupnik i podiže novac i, kako se sumnja, na taj način za sebe pribavlja protivpravnu imovinsku korist.

Ovim povodom, zvanično smo se obratili i ministarstvu Zorane Mihajlović i Milanu Macuri, ali odgovor na naša pitanja do objavljivanja teksta nismo dobili.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

4 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti