POOŠTRILI MERE: Tržni centri i kafići za vikend rade do 14 časova

Obavezno pročitajte

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa koja je počela jutros u 8 sati u Palati Srbija, upravo je završena, a mere koje će važiti za vikend biće saopštene u 15 časova na konferenciji za novinare. Kako piše Nova.rs, izvesno je da će tržni centri i kafići za vikend raditi do 14 časova, osim prehrambenih radnji i apoteka, medicinskih ordinacija i laboratorija…

Nakon prošle sednice, koja je održana u sredu, odmah je rečeno da će danas biti donete mere, pre svega oko rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara, ali i oko škola. Tada je samo doneta odluka da se dodatno pojača kontrola u ugostiteljskim objektima, a pogotovo u zimovalištima.

U međuvremenu se moglo čuti niz predloga, koje bi mere mogle da važe za ovaj predstojeći vikend, od toga da će se radno vreme tržnih centara skratiti do 16 časova, do toga da će raditi samo prodavnice sa prehrambenom robom, apoteke i benzinske pumpe.

- Advertisement -

Infektolog i član kriznog štaba Mijomir Pelemiš poručio je da bi ljudi trebalo da se spreme – jer će na ovoj sednici mere sigurno biti pooštrene.

Epidemiolog i član Štaba dr Predrag Kon rekao je juče da je jedinstven stav da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a da je ostavljeno da se to „iskristališe“ i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu