Sprema se hapšenje oca i sina, visokih oficira policije?!

Obavezno pročitajte

U naletu još jednog obračuna režima sa svakim ko misli drugačije, ovoga puta na meti su se našli bivši načelnik beogradske policije penzionisani general Stevan Bjelić i njegov sin major Nenad Bjelić, čije hapšenje se sprema ovih dana, kao i montirana afera sa ciljem da se unizi njegov ugled i protera iz službe, saznaje Direktno.rs iz izvora bliskih MUP-u.

Naime, tridesetdvogodišnji Nenad Bjelić koji je više od 12 godina pripadnik MUP-a Srbije, od 2013. trpi neprestane pritiske u službi, otkako je njegov otac smenjen sa mesta načelnika PU za grad Beograd.HAPSENJAleksandar Vulin i Vladimir Rebić u Pančevu FOTO: MUP

Podsećanja radi, general Bjelić smenjen je zbog toga što se suprotstavio korupciji i drugim protivzakonitim radnjama koje su se dešavale u Upravi za strance, a koja je bila pod njegovom ingerencijom. Stevan Bjelić je u službi upamćen kao veliki profesionalc i jedan od retkih koji u dugogodišnjoj karijeri nije preskočio nijedan stepenik od „običnog“ policajca do najvišeg čina – generala policije.

- Advertisement -

U karijeri dugoj više od 40 godina višestruko je nagrađivan za izuzetne rezultate u radu, međutim dolaskom SNS-a na vlast ispostavilo se da baš kao takav nije podoban za prvog čoveka beogradske policije.
Budući da nakon smene odlazi u penziju, neki novi ljudi koji su „zagospodarili“ MUP-om nalaze za shodno da obračun nastave sa njegovim sinom Nenadom Bjelićem.

Već tada tabloidi naklonjeni režimu pisali su o mladom Bjeliću kao bahatom sinu generala, pripisujući mu razne afere poput pucanja na splavovima i nedoličnog ponašanja za koje je sudskim putem utvrđeno da su neistinite. Gotovo za sve tekstove koje su o njemu objavili „Informer“, „Alo“ i „Kurir“ Bjelić je dobio sudske sporove, što su neki od navedenih listova i objavili po nalogu suda.Presuda protv Presuda protv „Informera“ FOTO: Instragram

Imajući u vidu da u MUP-u već godinama postoje dvostruki aršini i da se mnoge stvari rade mimo zakona, režim je rešio da zaplaši svakog ko raspolaže određenim informacijma i ko je spreman da služi službi isključivo poštujući zakon. Kao najmlađi major u istoriji beogradske policije Nenad Bjelić, takođe, više puta je nagrađivan je za postignute rezultate u radu.

Na početku karijere isticao se kao lični pratilac prestolonaslednika NJ.K.V. Aleksandra Karađorđevića, zatim kao inspektor za suzbijanje prekograničnog kriminala, a potom i zamenik komandira interventne jedinice. Pored toga, Bjelić je dugogodišnji instruktor za obuku beogradske policije u rukovanju i gađanju vatrenim oružjem odakle je, ipak, sklonjen uprkos odličnim rezultatima i činjenici da je jedan od svega desetak pripadnika beogradske policije koji ispunjavaju uslove za izvođenje takvih obuka.Presuda protiv Presuda protiv „Kurira“ Foto: Instagram

Iako je trenutno raspoređen na poslovima koordinatora u načelstvu Uprave beogradske policije, od smene načelnika PU za grad Beograd pukovnika Milana Stanića prestaju i sva Bjelićava radna zaduženja.

Izvor iz MUP-a blizak našoj redakciji nije bio spreman da otkrije da li je ovoga puta na meti direktno mladi Bjelić zbog svih saznanja o dešavanjima u MUP-u ili je ponovo reč o obračunu sa generalom Stevanom Bjelićem, koji je nedavno izneo svoju odbranu u više nego čudnom sudskom postupku, koji se vodi za paljenje ambasade SAD iz 2008. godine.

Međutim, da namere onih koji instruiraju hapšenje Nenada Bjelića ni malo nisu časne, govore i priče koje se čuju po kuloarima u MUP-u da se sadašnja vlast sprema da ga smesti u pritvorsku jedinicu sa licima, koja su uhapšena u vreme dok je njegov otac Stevan Bjelić bio na čelu beogradske policije.

Podsetimo, tokom mandata generala Bjelića kada je beogradska policija beležila najbolje rezultate po pitanju bezbednosti, uhapšeno je više hiljada izvršilaca krivičnih dela od kojih su mnogi i danas u zatvoru.

Potvrdu ovih informacija i komentar pokušali smo da dobijemo i od samog Bjelića, koji je rekao da bilo kakve navode ne može da komentariše bez saglasnosti MUP-a Republike Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu