POČELO JE: Amerika napala, Bajden naredio, ima poginulih

Obavezno pročitajte

Američka vojska izvela po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji.
Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je ograničenih razmera, moguće da ne bi došlo do eskalacije, prenosi Rojters. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u tim napadima ubijeno 17 proiranskih boraca.

„U napadima su uništena tri kamiona municije (…) Mnogo je poginulih“, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

„Po nalogu predsednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji“, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

- Advertisement -

On je naveio da će Bajden delovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika.

„U isto vreme delovali smo na određen način sa ciljem da dođe do deeskalacije ukupne situacije na istoku Sirije i u Iraku“, dodao je Kirbi.

On je rekao da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid el Šuhada.

Inače, ovo je prva američka vojna akcija otkako je Bajden postao predsednik.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu