Oni su izopačili istinu, godinu dana nakon, niko nije pomenuo nijedan zločin u Srebrenici! Aleksandar Dorin

Obavezno pročitajte

Čini mi se da otkad je Bajden postao predsednik, oni ponovo forsiraju staru politiku, tako da ovo što se dešava u Crnoj Gori po pitanju Srebrenice, jeste pokušaj da utemelje novi svetski poredak na osnovi laži. U Srebrenici je ubijeno najviše 200 zarobljenih muslimana, sve ostalo se ne uklapa u brojke, niti ima bilo kakvih dokaza da je ubijeno 8.000 ljudi, tvrdi Aleksandar Dorin, Srbin iz Švajcarske koji već 25 godina istražuje slučaj Srebrenica i o tome je napisao tri knjige.

On je kazao da su skoro svi vojno sposobni muškarci bili angažovani u jedinicama i pokušali proboj ka Tuzli, te praktično muškarci, osim starih i dečaka, i nisu bili sa civilima koji su deportovani autobusima. Možda je par stotina, uglavnom starijih muškaraca i možda poneki mladić bilo izdvojeno radi ispitivanja, ali oni su nakon toga svi pušteni na slobodu o čemu imam original izjavu jednog holandskog komandira – rekao je Dorin, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.
On je kazao da se brojčano ne uklapa oko 2.000 ljudi, ali da oni nisu pobijeni kao nekakvi zarobljenici već su stradali u proboju.

– Nekih 12.000 pripadnika muslimanskih jedinica pokušalo je proboj i oni su kao takvi bili legitimna meta. Srpske snage su u borbama ubile oko 2.000 i to je taj brojka koja nedostaje.
Najviše 200 njih su zarobljeni i oni su zatvoreni u hangar, koji je čuvalo nekoliko stražara.
Međutim, oni su uspeli da ubiju jednog srpskog stražara i svi su krenuli da beže, i u toj pucnjavi ubijeno ih je dvadesetak. Ostali su pobegli, a bežeći su naleteli na srpske jedinice i izgleda da su pobijeni. Nije tačno da su ubijeni u hangaru, jer je utvrđeno da sa unutrašnje strane nema rupa od metaka. To je sve što je ubijeno od zarobljenika i to jeste zločin – tvrdi Dorin.

- Advertisement -

On je zbog svojih istraživanja doživeo teror u Švajcarskoj, gde je hapšen i držan u tamnici četiri meseca bez optužnice, a dokumentaciju o Srebrenici su mu oduzeli, i znatan deo uništili.

– Prevezli su me u kavezu i prvo zatvorili u samicu, sa tamnim folijama, da nemam ni svetlosti sunca – ispričao je Dorin, koji sada živi u Srbiji.

On je kazao da u Švajcarskoj nema nikakve slobode izražavanja i da sve medije praktično drži ista grupa ljudi.

– Kako je rekao, godinu dana nakon Srebrenice u parlamentu u Sarajevu se raspravljalo o tome, i niko nije pomenuo nijedan zločin.Jedini koji je o tome svedočio je Hrvat Dražen Erdemović i na tome se zasniva presuda Tribunala – kazao je.

Govoreći o Orićevim zločinima, on je rekao da su dvojica novinara, jedan američki i jedan kanadski, gledali video trake sa zaklanim Srbima.

– Orić im je to pokazivao u Potočarima. Rekli su da su videli užas, presečeni grkljani,
odsečene glave. I u jednom snimku je Orić komentarisao „u ovom mestu smo zaklali 114 Srba“.
Mislim da je to incident u selu Bjelovac kod Bratunca. Čim se Orić hvalio novinarima tim zločinima, on je bio ponosan time – kazao je Dorin.

SourceHelmkast

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAŠA RADULOVIĆ: Đilasova koalicija nas napada danima (VIDEO)

Marinika Tepić, šesta na listi Srbija protiv nasilja, gostovala je zajedno sa Sašom Radulovićem iz koalicije Dobro jutro Srbijo u Utisku...

Još priča na sličnu temu