UŽIVO, SRBIJA KLJUČA: Frilenseri blokirali centar Beograda

Obavezno pročitajte

Grupa frilensera okupila se i danas ispred Narodne skupštine Republike Srbije, nezadovoljni rešenjem za njihovo oporezivanje koje je Vlada usvojila. Jedan broj radnika na internetu prespavao je noć ispred Skupštine u šatorima, a kako su frilenseri i rekli za protest „tražili ste bes, dobili ste“.

Na platou ispred Skupštine okuplja se sve veći broj ljudi, a okupljeni nose transparente sa natpisima „Budžeta im fali, nek im da Mali 80 odsto“ i „Prvo zakon, onda porez“.

Udruženje radnika na internetu protestuje jer su nezadovoljni odlukom Vlade da će morati da plate porez za pet godina u nazad. Pregovori sa Vladom o kriterijuma pod kojima bi frilenseri trebalo da plaćaju porez počeli su još u januaru.

- Advertisement -

Radnici na internetu su zahtevali da se ne naplaćuje porez pet godina unazad, za period kada nisu ni bilo obavešteni i zahtevali da kamatne stope za tekuće dugove budu u razumnim granicama.


Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je da su frilenseri koji su se sinoć odlučili na kampovanje to učinili jer „ne žele da daju svoju budućnost“.

Frilenseri kažu da su na ulici zbog toga što ih Vlada Srbije ne sluša, i zato što ne žele da uđu u dužničko ropstvo.

Oni su najavili i za subotu veliko okupljanje, koje je ranije najavljeno u okviru Ekološkog ustanka.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu