10.9 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

Policija vrši pretres prostorija stranke od Kurca!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde tvrde da je profesor niškog DIF-a Saša Marković preminuo u prokupačkoj Opštoj bolnici, u dokumentu Zavoda za sudsku medicinu iz Niša koji je radio obdukciju preminulog stoji da je on umro u Okružnom zatvoru u Prokuplju, gde je bio na izvršenju jednogodišnje kazne zatvora.

Na sumnje porodice preminulog Markovića da je umro u zatvoru, a ne u prokupačkoj Bolnici kako su im Zavodu rekli, odgovorili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Objasnili su da je nakon pogoršanja zdravstvenog stanja, Marković prebačen kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu Prokuplje i da je nažalost tamo preminuo, o čemu je pisao i naš portal.

Ova tvrdnja nije se poklapala sa odgovorom koji su novinari Južnih vesti (i Direktno) dobili iz Bolnice nekoliko sati nakon smrti Markovića, a to je da u toj zdravstvenoj ustanovi pacijent pod takvim imenom i prezimenom nije primljen. Da profesor Saša Marković nije umro u Bolnici potvrdili su i juče, pišu Južne vesti.

- Advertisement -

To potvrđuje i obdukcioni nalaz koji potpisuje lekar Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji je obavio obdukciju, gde stoji da je umro od akutne bronhopneumonije, upale pluća koju je izazvao virus korona, a za mesto nastupanja smrti navode Okružni zatvor u Prokuplju na adresi Nikodija Stojanovića Tatka, broj 6.

U dokumentu stoji i da je smrt nastupila u 5:35.

Advokat porodice preminulog osuđenika Vladimir Todorić kaže da je prokupački zatvor kriv za njegovu smrt.

- Advertisement -

– Čovek je molio bukvalno za bolnicu i nisu mu dali. Dva poslednja dana nije mogao ni da jede, a ni infuziju mu nisu dali. Na kraju posle svega daju neistinite izjave o mestu smrti. Neko će morati da odgovara za ovu smrt. Upravnik zatvora je dužan bio da omogući bolničko lečenje težim slučajevima, a to je jasno kada osuđenik nije u stanju da jede – kaže Todorić.

Nakon smrti profesora, njegova porodica poziva na odgovornost nadležnih i traži da ispitaju ovu smrt. Porodica navodi da su danima pre smrti u agoniji pokušavali da saznaju da li, nakon što mu je početkom nedelje potvrđen virus korone, u zatvorskoj jedinici zatvorenog tipa ima adekvatnu negu.

O ovom slučaju je i Služba Zaštitnika građana pokrenula postupak kontrole prokupačkog zatvora.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti