6.3 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

(VIDEO) ULIČNI NEREDI U SLOVENIJI: Policija napala demonstrante, helikopteri nadleću Ljubljanu! NAROD NE DA SLOBODU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Policija je vodenim topom i suzavcima napala demonstrente razbila protest protiv korona mera u Sloveniji.

Demonstranti koji su se okupili na Trgu republike glavnog grada Slovenije marširali su ulicama protiv vladinih mera izazvanih korona virusom.

Policija je reagovala i upotrebila vodeni top i suzavac.

Ubrzo nakon toga protesti su razbijeni, a demonstranti su se raštrkali po manjim ulicama. Policija je sve pratila iz vazduha, odnosno iz helikoptera koji je nadletao šire područje centra grada, prenosi “Klix.ba”.

- Advertisement -

Demonstranti su se nakon policijske ofanzivne vratili na Trg republike, ali u manjem broju.

Inače, u svetlu najave novog masovnog protesta protiv vladinih mera u Ljubljani, pre samita EU – Zapadni Balkan, koji počinje sutra, Vlada Slovenije je prvi put u istoriji nezavisnosti aktivirala član 9. Zakona o policijskim dužnostima i ovlašćenjima.

To znači da će policijski službenici upozoriti ljude koji izađu na proteste, a u slučaju nepoštovanja uputstva mogu delovati silom. Novina je što u ovom slučaju ne mora da se dogodi nasilje da bi policija reagovala.

- Advertisement -

Organizator protesta protiv epidemioloških mera već je najavio da će uložiti žalbu Ustavnom sudu zbog odluke koja je, kako kažu, “nezakonita i neustavna”.

Demonstranti pokušali da uđu u redakciju N1 Slovenija koja ih je sistematski vređala i i negativno izveštavala o protestima.

Grupa demonstranata pokušala je večeras da uđe u redakciju N1 Slovenije, a jedan od demonstranata je razbio i staklo na vratima redakcije.Prenos četvrtog protesta na Trgu republike, koji je ekipa N1 pratila uživo na veb stranici n1info.si, morao je biti obustavljen.

Pojedini demonstranti pokušali su da provale u prostorije N1, a novinari su uspeli da spreče ulazak u redakciju u poslednji čas. 

Demonstranti, koje ekipa N1 nije pustila u prostorije redakcije, su se nakon toga razbesneli i razbili staklo na vratima. U prostorije N1 ubačen je i suzavac, prenela je ova redakcija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti