POKS: Cene hrane porasle duplo brže od plata i penzija

Obavezno pročitajte

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je podatak, da su cene 100 artikala koje građani najčešće kupuju porasle za 44 odsto dok su plate i penzije porasle za 22 odsto, prava slika inflacije i pogoršanja životnog standarda građana.

„Dok cena hrane u svetu pada, u Srbiji ona raste i od toga korist ima samo uvoznički lobi. Porazan je podatak da je naša država prva po rastu cena hrane u Evropi, u iznosu od čak 21,9 odsto u zadnjih godinu dana“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović, navedeno je u saopštenju.

- Advertisement -

On je naglasio da država Srbija biti servis građana, a ne uvozničkog lobija hrane.

„To što cena hrane u svetu pada, a u Srbiji raste, nije posledica slučajnosti, već namernog uništavanja domaće poljoprivredne proizvodnje, zarad favorizovanja uvozničkog lobija. Građani najbolje znaju koliko lošije žive, a posao vlasti nije da ih ubeđuje kako žive nikad bolje, već da stvori uslove da tako zaista i bude“, dodao je Mihailović.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu