Orlić odgovorio opoziciji: Sa zadovoljstvom prihvatam predlog za raspisivanje izbora

Obavezno pročitajte

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da sa zadovoljstvom prihvata želju opozicije da izađe na izbore i da će o tome obavestiti nadležne institucije.

- Advertisement -

Orlić, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke, rekao je da „najveća poslanička grupa, najveća stranka u Srbiji, sa oduševljenjem prihvata ideju dela opozicije za održavanjem izbora“.

Postaraćemo se da na to dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku. Ja ću o tome informisati nadležne institucije, Vladu i predsednika države, tražiću da dobijemo odgovore u najkraćem realnom roku, verujem da možemo u narednim sedmicama, u narednih 30 dana„, rekao je Orlić na koferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je naveo da su na dnevnom redu zasedanja važne teme, jer poslanici treba da razmotre rebalans budžeta nakon kojeg će biti povećane plate i penzije, a da deo opozicionih stranaka želi to da spreči.

Kako je ocenio, „to što deo opozicije hoće da onemogući ljude da prime penzije je nasilje“, dodajući da je zahtev za izborima iznet „bahato, sa arogancijom i pretnjom da Skupština ne može da radi svoj posao“.

Nećemo da dozvolimo da Skupštinu pretvaraju u buvlju pijacu, cirkusku šatru. I Narodna skupština će da radi, da održava svoje sednice, danas je rebalans budžeta„, rekao je Orlić.

Neposredno pre Orlića, poslanici iz stranaka koje su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ zatražili su, na istom mestu, prevremene beogradske i parlamentarne izbore i najavili blokadu parlamenta dok ne dobiju odgovor.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

USPEŠNO POLOŽILA: Selfi Staša se hvali papirom sa kursa iz Kine

Staša Stojanović, master inženjerka investicionog menadžmenta osim master diplome, ima  i diplomu akademije mladih lidera SNS-a. Sada se nahvalila...

Još priča na sličnu temu