Pokrenut novi postupak protiv Siniše Malog zbog sumnje na plagijat

Obavezno pročitajte

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu (UB) pokrenuo je novi postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja protiv ministra finansija Siniše Malog, zbog sumnje da je plagirao doktorsku disertaciju.

„Odbor za profesionalnu etiku je na sednici održanoj 17. novembra, a na osnovu urednog predloga rektora Univerziteta u Beogradu, doneo odluku o pokretanju postupka, koja će zajedno sa predlogom biti dostavljena protivnoj strani“, navedeno je u odgovoru UB na pitanje Danasa u kojoj je fazi trenutno postupak protiv Malog.

- Advertisement -

Kako Danas piše, postupak se sada vodi po Pravilniku o radu Odbora za profesionalnu etiku iz 2007. godine, zbog toga što je inicijalni zahtev za preispitivanje navoda o plagijatu Siniše Malog bio podnet 2014.

U postupku koji je poništen presudom Upravnog suda primenjivao se Pravilnik o utvrđivanju neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova donet 2016. godine, što je Ustavni sud protumačio kao neustavno zbog zabrane retroaktivnosti.

„Odluka Odbora će biti doneta u razumnom roku, uz poštovanje načela propisanih zakonom“, odgovorili su iz Univerziteta u Beogradu na pitanje Danasa kada se može očekivati da taj odbor završi rad.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu