IVICA DAČIĆ: Marko Milošević sigurno ulazi u parlament

Obavezno pročitajte

Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament, poručio je Ivica Dačić sa predizbornog skupa u Zaječaru.

Kako prenosi Danas, predsednik Socijalističke partije Srbije na početku izlaganja izvinio se prisutnima pošto misli da su već svi umorni od izbora.

- Advertisement -

„Mi nismo bili za izbore, ali kada su raspisani – mora se izaći. Morate izaći na utakmicu i truditi se da date što više golova. Vidim ovde neke starije ljude, dok sam još bio mladi socijalista. Oni su dokaz da sve što smo tada govorili – mislim da možemo da govorimo i sada„, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, problemi sa kojima se naše društvo suočava, su višedecenijski, a neki i viševekovni.

Ti problem su godinama kamen spoticanja kod nas i u regionu. Zato je 5. oktobra bila laž, da će svi problem nestati samo ako Slobodan Milošević i SPS odu sa vlasti„, kazao je on.

Dodaje da oni svoju politiku nisu promenili, pošto se temelji na dva principa – socijalizam i patriotizam.

Socijalizam, eto danas je 29. novembar. Dobio sam više čestitka nego kada je bio praznik. Ljudi su zaljubljeni u te vrednosti iz tog vremena. Te vrednosti su da je bilo mnogo zaposlenih, da je bilo fabrika, da se lako dolazilo do posla, stambeno pitanje, besplatno školstvo i zdravstvo, a kriminala nije bilo. To je bila najveća sramota„, objašnjava Dačić i naglašava: „Bilo je sramota da se ne ide u vojsku, a zamislite tek da je neko iz porodice kriminalac„.

On kaže da je to vreme bilo potpuno drugačije od današnjeg.

Posle 5. oktobra u naletu liberalnog kapitalizma, vrednosti su se promenile. Preduzeća su rasprodata, fabrike zatvorene, radnici su dobili otkaze, a penzionerima promenjena formula za davanje penzije, uvedene su školarine, a zdravstvena zaštita nije jeftina„, kaže Dačić.

Predsednik SPS-a kaže da se oni zalažu baš za sve suprotno od toga.

On kaže da je drugi njihov princip – patriotizam.

Sve ćemo uložiti u zaštitu državnih interesa. To nije lako, zato što postoje kontinuirani pritisci. Gospodin Šainović može da potvrdi da pritisci traju od devedesetih godina. Ceo naš pokret sa Miloševićem je nastao zbog teškog stanja srpskog naroda u bivšoj Jugoslaviji“, ističe predsednik SPS-a.

Ističe da je njihov cilj da sa Srpskom naprednom strankom imaju većinu na parlamentarnim izborima.

Ne mogu se praviti koalicije sa lažnim levičarima, i lažnim patriotama, mi smo dva različita sveta. Treba znati da sve sada koje imamo na političkoj sceni, imali smo i 5. oktobra. Opozicija se drugačije zove, ali to je DOS. Shvatite da 17. decembra nisu samo izbori, već je to nastavak izbora 24. septembra 2000. godine. Taj 5. oktobar je naneo velika zla Srbiji. Izručili su Miloševića, Šainović je u Hagu proveo silne godine, ali nije izdao zemlju i narod. Marko Milošević je treći na našoj listi, tako da Milošević sigurno ulazi u parlament„, poručio je Dačić.

SourceDanas

1 COMMENT

  1. Dačiću, koje su Markove zasluge za Srbiju pa da sigurno udje u Skupštinu? Da li zbog nošenja gajbica? A koja je vaša zasluga da večno sedite u Skupštini? Koferče?

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu