POGAČAR NAS JE IZDAO: Deo internet radnika nastavlja proteste, nezadovoljni dogovorom!

Obavezno pročitajte

Frilenseri nezadovoljni usvojenim izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, okupljeni pod imenom Internet radnici Srbije (IRS), saopštili su da nisu zadovoljni dogovorom koji je Vlada Srbije postigla sa rukovodstvom Udruženja radnika na internetu (URI) i da nastavljaju borbu za ostvarenje ciljeva.

Protest frilensera

Internet radnici Srbije čine aktivisti koji su mesecima protestovali, kampovali i borili se za pravedno rešenje i otpis navodnih dugovanja svih, a ne samo dela internet radnika, kao i za definisanje prihvatljivog modela oporezivanja u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Podseća se da su članovi IRS nezadovoljni dogovorom koji je Vlada Srbije postigla sa rukovodstvom URI-ja, koji predstavlja rešenje samo za jedan deo internet radnika i koji prospektivno ne rešava pravni status ove zajednice, 24. aprila organizovali protest ispred Vlade.

- Advertisement -

Dodaje se da je na sastanku nakon protesta odlučeno da se nastavi solidarna borba za ciljeve koji su ih okupili – da nema plaćanja poreza i doprinosa unazad za pet, odnosno šest godina i borba za pravedno i fer rešenje budućeg statusa internet radnika.

Internet radnici Srbije kažu da sporazum URI-ja i Vlade delegitimiše deficit transparentnosti, činjenica da je on donet bez konsultacije sa članovima udruženja i nedovoljna reprezentativnost članstva, jer je odluka doneta pred ne više od dvadesetak od ukupno 2200 članova, koliko je u tom trenutku imalo udruženje.

Ovakva odluka u suprotnosti je sa onim što je bio zvanični stav udruženja da nema naplate unazad, a pregovori su se odvijali u telefonskim razgovorima što ispred Skupštine, što kasnije u kafani, dok je ostali deo članstva o sklopljenom dogovoru sa Vladom saznao iz medija, a ne od svojih predstavnika, navodi IRS.

Naši stručni timovi i radne grupe nastaviće pravnu i medijsku borbu i ulične akcije, solidarno i bez podela, a cilj nam je da borbu intenziviramo kao saradnju sa svim onim građanskim pokretima i inicijativama koje gravitiraju sličnim vrednostima i ciljevima, stoji u saopštenju.

Takođe, kako za Slavija Info jedan od učesnika protesta navodi razočarani su izdajom Mirana Pogračara koji je sklopio dil tako da njemu pre svega bude lepo, a da za većinu na ulici nije ni mario. Postojale su insajderske informacije kako je Pogačar već prošle jeseni imao dil sa vlašću da odigra predstavu za široke narodne mase, a onda se povukao. Navodno, radnici na interentu nisu verovali dok se to nije obistinilo. Ne žele da budu korisni idioti ni Vučiću, ali ni nekom uličnom revolucionaru u nastanku.

7 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

KFOR NAPAO SRBE NA KOSOVU I METOHIJI: Ima povređenih – haos u Zvečanu

Srbi u Zvečanu koji se nalaze su napadnuti, a ima povređenih. Naš reporter javlja da lete šok bombe na...

Još priča na sličnu temu