25.7 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

VUČIĆ UBIO ČOVEKA: Dokazi se pojavili, SVE JE JASNO!?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Republičko javno tužilaštvo ne zna gde se nalazi prijava koju je pokojni Vladmir Cvijan podneo protiv Aleksandra Vučića 2013. godine, odgovorili su za naš portal iz pomenute institucije na pitanje o sudbini prijave podnete navodno zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.

Kako nam je rečeno, RJT ne raspolaže traženom informacijom, a ni traženim dokumentima, jer isti nisu nastali u radu ili u vezi sa radom ovog javnog tužilaštva. Pojašnjavaju i da Republičko javno tužilaštvo nije prvostepeno tužilaštvo koje neposredno postupa po krivičnim prijavama.

Neobično je što tužilaštvo ne raspolaže ovakvim informacijama uopšte s obzirom na to da je reč o predmetu u kom je tužen visoki politički funkcioner, sada predsednik države Aleksandar Vučić. Prema našim saznanjima, ta krivična prijava je odbijena što dodatno implicira da bi se moralo znati o njenoj krajnjoj sudbini.

- Advertisement -

Ne treba zaboraviti ni da je, u vreme podnošenja prijave, decembra 2013. godine, na snazi bila drugačija rasporela nadležnosti tužilaštva, a da je nekoliko dana kasnije, tačnije od 1. januara 2014. na snagu stupio novi zakon koji je doneo sa sobom i novu mrežu sudova i tužilaštva, na osnovu mesne nadležnosti.

Do bližih informacija o ovoj krivičnoj prijavi pokušava da dođe i beogradski advokat Ivan Ninić koji je u intervjuu za „Vreme“ kazao da bi bilo dobro, sa ove vremenske distance, saznati šta se sa njom dogodilo.

O tome šta je Cvijan naveo u prijavi a što se odnosi na sadašnjeg predsednika države u medijima se do sada samo spekulisalo i govorkalo. Postoji i jedna, sa ove tačke gledišta paradoksalna izjava Vladimira Cvijana gde on nakon podnošenja prijave kaže: „Ovo je prilika da vidimo srpsko pravosuđe na delu“.

VUČIĆ UBIO ČOVEKA: Dokazi se pojavili, SVE JE JASNO!? 1
- Advertisement -

Događaj na koji se navodno odnosila ta prijava odigrao se na sednici Predsedništva SNS kada je Cvijan Vučića upitao, na osnovu internih dokumenata pravnog tima belgijske firme „Deleze“, o sumnjivim transakcijama tokom procesa kupovine „Delta Maksija“.

Upitao ga je navodno gde je završilo 1,8 milijardi evra i kome je u gotovini isplaćeno 300 miliona evra provizije, što je Vučića razjarilo.

Sa druge strane, o incidentu je novinare obavestio tada potpredsednik stranke Nebojša Stefanović, rekavši da je, suprtono, Cvijan dobacio Vučiću psovke.

Cvijan je tu sednicu napustio i na svom Tviter nalogu napisao da je predsednik SNS pokušao da ga napadne i da je vređao njega i njegove saradnike. Cvijan je naveo da je o događajima na sednici Predsedništva SNS 18. decembra obavestio i ambasade Francuske i SAD, i ponovio da uskoro putuje u London, pa će, kako je dodao, i „strani faktori pratiti dalji tok događaja“.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti