-1 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

PESNICAMA OTPLAĆUJE DUG: SNS Batinaš državi duguje 9 miliona evra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) saopštila je da je pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić, kojeg dovodi u vezu sa incidentom tokom blokade saobraćajnica u Šapcu, jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji koji, prema javnom dostupnim podacima, državi duguje devet miliona dinara.

– Dok se građanima pleni imovina i oduzimaju stanovi zbog mnogo manjih dugovanja koja ne mogu da plate, Mićić ne plaća porez, a Poreska uprava i sudovi ga, po nalogu partijskih šefova, ne gone, već čekaju da dug zastari, kako bi naprednjački funkcioner prošao nekažnjeno, na štetu građana Srbije – navodi se u saopštenju ZZS.

Ova stranka je navela da je Mićić jedan od predvodnik grupe koja se, opremljena gumenim čekićima i letvama, sukobila sa građanima tokom blokada krajem novembra, kao i da je, nezvanično, povezan sa štampanjem „poternica“ za šabačkom novinarkom i advokatom.

- Advertisement -

– Iako su advokati tužilaštvu podneli sve dokaze o tome da je učestovao u napadu na goloruke građane koji su mirno protestovali i komandovao armijom batinaša, i taj slučaj je i dalje bez ikakvog epiloga – dodala je ZZS.

Naglašeno je da je „očigledno“ da Srpska napredna stranka (SNS), čiji je Mičič navodno član, štiti „kriminalce, batinaše i poreske dužnike u svojim redovima“.

– Zato Mićiću, njemu sličnima i celoj SNS grupaciji moramo videti leđa već 3. aprila. Samo tako možemo od Srbije napraviti sigurno i dobro mesto za život i vratiti vladavinu prava – piše u saopštenju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti