PRAVI SRPSKE SELJAKE BUDALAMA: Vučić im obećao asfalitranje puta a sada se pravi lud!

0
290

Oko šest kilmetara državnog puta drugog reda između sela Klisurica i Vukanja, na putu Prokuplje – Ribarska banja i dalje čeka na rekonstrukciju, a kako je reč o planinskom području, bukvalno je nemoguće proći ovom deonicom. U više navrata lokalne samouprave, Prokuplje i Aleksinac koje su vezane za ovaj put obećavale su meštanima uređenje i asfaltiranje, država takođe, čak je lično i Aleksandar Vučić u više navrata govorio o asfaltiranju, ali ništa. Ono što je zanimljivo je da je na mapi ovaj put upisan kao asfaltiran.

– Pred svake izbore dođu lokalni moćnici i šefovi i obećaju asfaltiranje i tako do narednih izbora. Ovaj put je u katastrofalnom stanju i gotovo je neupotrebljiv. Jedan naš komšija godinama već piše i šalje dopise državnim organima, ali ništa. Pisao je Vućiću, Selakoviću koji mu je odgovorio da Vučić nema nadležnost nad putevima. Svi ti njegovi dopisi ostajali su bez ikakvih odgovora – kaže Miroslav, meštanin Vukanje.

On dodaje da je nedavno upućen dopis i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministru Tomi Momiroviću, a odgovor je bio da će da se radi naredne godine!

– Svakog vikenda idem iz Prokuplja u Vukanju, svoje selo tim putem. Užas jedan. Pre par godina postavili su grebani asfalt, da nam zamažu oči. To je trajalo par godina, a sada je gori nego što je bio. Svi prebacuju loptu jedni na druge, zamazuju nam oči, a mi trpimo i čekamo da se neko smiluje. Meni baba i deda žive u Vukanji i stvarno nemaju ni oni, a ni mi drugu veezu sa Prokupljem, sem tog puta – kaže Stefan iz Prokuplja.

Obećanja su za sada uvek ostala prazna slova na papiru, ali svi se slažu da je ova deonica važna, ne samo za stanovništvo već i za turizam, zbog Jastrebca, Grebca u kojem su dve etnokuće i Ribarske banje. Potez je ukupno dug 18 kilometara od Prokuplja do banje, kruševačka strana, odnosno do sela Vukanja je kompletno sređen, a od ovog sela do Grebca i Klisurice je nemoguće proći. Iz lokalne samouprave u Prokuplju ranije su više puta najavljivani počeci radova, slikali se funkcioneri, ali do danas on nije sređen.

Mada idu izbori, pa će ga se setiti.

Ostavite komentar