8.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

PENZIONER DIGAO GLAS: Vučiću deliš naše pare pred izbore, a pre toga si nas pokrao!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jovan Tamburić iz Sindikata penzionisanih vojnih lica izjavio je u emisiji N1 Studio Live, govoreći o najavi predsednika da će svi penzioneri dobiti 20.000 dinara, da im „predsednik u stvari deli njihov novac“. Prema njegovim rečima, „priča o najvećim penzijama u istoriji Srbije nije tačna“. „Mi penzioneri penzije ocenjujemo i merimo po tome šta možemo da kupimo, do 2012. godine kada su u proseku bile 62 odsto prosečne plate, one sada idu od 44 do 46 odsto prosečne plate, što govori o padu standarda svih penzionera“, kaže on.

Prema rečima Tamburića „već nekoliko meseci očekuju najavljeno iznenađenje od strane predsednika“.

– Naravno da on nije izdržao da tu vest ne saopšti sam, vreme je odabrano, tako da ima dovoljno vremena da se ta vest koristi u predizbornoj kampanji. Čini se da ova vest pokriva i vesti o vezama najviših predstavnika vlasti s kriminalnom grupom Veljka Belivuka – kaže za N1.Kako je rekao, „predsednik im u stvari deli njihov novac“.

- Advertisement -

– Država ljudima kojima su penzije smanjivane od 2014. do 2018. godine, duguje oko 850 miliona evra, u proseku po 1000 evra svakom penzioneru – kaže on.

Prema njegovim rečima, „priča o najvećim penzijama u istoriji Srbije nije tačna“.

– Mi penzije ocenjujemo i merimo po tome šta možemo da kupimo, do 2012. godine kada su u proseku bile 62 odsto prosečne plate, one sada idu od 44 do 46 odsto prosečne plate, što govori o padu standarda svih penzionera.FOTO: ShutterstockFOTO: Shutterstock

- Advertisement -

Govoreći o najnovijoj pomoći, kako kaže, „prvo da konstatujemo da je ovo bacanje novca neselektivno“.

– Neselektivna dodela keša građanima u Srbiji govori o tome da novca ima, makar ga mi narednih godina, desetina godina vraćali, ili naša deca, ali on se ne koristi na pravi način. Kao sindikat penzionera stalno insistiramo na podizanju najnižih penzija, posebno poljoprivrednih, međutim, vlast procenjuje da im je mnogo bolje, profitabilnije, da na ovakav način dodeljuju novac penzionerima, što govori da su istraživanja pokazala pad rejtinga kod penzionera – navodi Tamburić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti