36.5 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

VUČIĆ OD BUGOJNA I BOŠKO OD UDBE DOGOVORILI: Izbori na svim nivoima, a evo i kada!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima, i to u perodu od 20. marta do 3. aprila sledeće godine, kako se moglo čuti danas na desetoj rundi međustranačkog dijaloga kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

izbor,

Kako su preneli režimski mediji, razgovor je prošao u „konstruktivnoj atmosferi“.

– Na osnovu svega što je izrečeno čini se da je vlast, spremna na ustupke oko svega što se moglo čuti do sada, pa i dogovora oko cenzusa. Bilo je reči da bi izbori na svim nivoima trebalo da budu održani u isto vreme, u perodu od 20. marta do 3. aprila. Dotakli smo se i tema finansiranja kampanje, i da je je teško ispratiti troškove uz dosadašnji sistem finansiranja, pošto se 20 odsto planiranih sredstava iz budžeta raspoređuje ravnomerno podnosiocima proglašenih izbornih lista, a onda preostalih 80 osto na one koji su prešli cenzus, srazmerno mandatima. Bilo je reči da se taj procenat pomeri, da više novca dobiju podnosioci proglašenih lista – otkriva neimenovani izvor.Saša Radulović i Boško Obradović na međustranačkom dijalogu; FOTO: ATAimagesSaša Radulović i Boško Obradović na međustranačkom dijalogu; FOTO: ATAimages

- Advertisement -

Bilo je reči i o smanjivanju funkcionerske kampanje, ali i konkretnim stvarima koji se tiču izbornog dana.

– Trebalo bi da bude održana zajednička obuka posmatrača izbora, a pored notara i opštinski overitelji će moći da overe prikupljene potpise. Saša Radulović iz pokreta DJB je tražio da se izjednački birački spisak sa spiskom MUP-a, a načelno je ostalo da bi tako moglo i da bude. Insistiralo se i da se obrati pažnja na nepravilnosti oko manjinskih lista – prenose mediji.Zbog RTS-a opozicija na korak od napuštanja dijaloga!?Zekićka zamalo deo SNS dijalog tima?!

Pored Vučića, sastanku su prisustvovali Miloš Jovanović (DSS), Žika Gojković (POKS), Aleksandar Šešelj (SRS), kao i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

- Advertisement -

Pored predstavnika vladajuće koalicije, sastanku su prisustvovali i predstavnici Dveri, pokreta Dosta je bilo, Zavetnika i Zdrave Srbije.

- Advertisement -
SourceMediji
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti