OTIMAČINA: Gazde otimaju, od 30 samo 12 ostalo na računu

Epidemija virusa prođe, ali bahatosti i pohlepe nikad!

0
647
alt=

Gazde i epidemiju koriste da zlostavljaju radnike

Sa računa mnogim radnicima kojima je legao minimalac od 30.000 dinara ostalo im je samo 12 000 dinara jer su im gazde tražile deo novca. Poslodavci su dali za pravo da od uplaćenog minimalca za sebe uzmu 18 000 dinara, kao da će taj novac iskoristiti za plaćanje doprinosa za zaposlene.

Gazde su se pravdali da moraju da plate doprinose jer nisu radili dva meseca. Ali je država odložila to placanje do 1. januara sledece godine.

alt="Gazde"

I knjigovođa Svetlana isto je rekla da uopšte nema dileme oko toga kome je novac namenjen.

30.367 uplatila država na namenske račune

Poslodavci na namenski račun dobijaju 30.367 dinara, koje treba da prebace na tekući račun radnika – objašnjava knjigovođa Živanović.

Nema ni govora o tome da bi zaposleni mogli da im vraćaju deo novca. Takvo ponašanje je čista zloupotreba i nedopustivo je.

alt="Gazde"

Država je odlučila da privrednicima uplati po tri minimalca za radnike i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa. Oni su mogli da odluče u kom od tri meseca će uplatiti taj minimalac radnicima.

Oni koji se čak i usude da se time bave bice lako otkriveni i sankcionisani.Apelujem da nam se svi oni koji su osteceni obrate i ukažu na probleme. Dokle god postoji strah kod radnika da prijave gazde nicta se nece promeniti i njihovi društveno nehumani postupci ce opstajati. Trebalo je novac dati samo onima koji u prethodnom periodu nisu mogli da rade, a ne svima. Dobru želju i volju države, nažalost, neki poslodavci zloupotrebljavaju.

alt="Brod"
Možda gazde planiraju krstarenje ove godine!

U ministarstvu obaveštavaju da svi prijave inspekciji.

O tome je portal Naša Borba pisao i ranije, u nastojanju da osudi i stane na put ovako bahatom ponašanju. Tekst možete pročitati OVDE

Ostavite komentar