ORBAN BRANI TRADICIONALNE VREDNOSTI, PORUČIO PEDERIMA: „Ostavite decu na miru“

Obavezno pročitajte

Gej zajednica u Mađarskoj izrazila je žaljenje što joj je, posle objavljivanja knjige za mlade u kojoj se promoviše homoseksualnost, premijer Viktor Orban poručio da „ostavi decu na miru“.

„Mađarska ima zakone o homoseksualnosti koji se zasnivaju na izuzetno toleratnom i strpljivom pristupu“, rekao je Orban i dodao da „postoji crvena linija koja ne sme da se pređe“ i knjigu je ocenio kao provokaciju.

orban,

To je zbirka bajki i legendi koju je predstavila zajednica LGBTQ, u kojoj se pominju Pepeljuga lezbejka i transrodni ubica zmajeva. U knjizi se pominju i druge marginalizovane zajednice kao što su hendikepirani, siromašni i Romi.

„Pošto strah od migranata i pandemija nisu dovoljni za mobilizaciju birača, sad je red da zajednica LGBTQ bude žrtveni jarac vlasti“, izjavio je Tamaš Domboš, član organizacije „Hatter“, glavnog gej udruženja u Mađarskoj.

- Advertisement -

Domboš je rekao da mediji redovno homoseksualnost nazivaju „bolešću“, dok zvaničnici nisu nikad osudili napade na pripadnike LGBTQ zajednice, a policija im ne pruža zaštitu.

Jedno udruženje je zatražilo povlačenje knjige, dok je jedna poslanica ekstremne desnice primerak knjige pocepala na konferenciji za novinare.

Udruženje izdavača i knjižara osudilo je takve reakcije upoređujući ih s ponašanjem cenzora u doba nacizma i komunizma.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu