17.9 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

ORBAN BRANI TRADICIONALNE VREDNOSTI, PORUČIO PEDERIMA: „Ostavite decu na miru“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gej zajednica u Mađarskoj izrazila je žaljenje što joj je, posle objavljivanja knjige za mlade u kojoj se promoviše homoseksualnost, premijer Viktor Orban poručio da „ostavi decu na miru“.

„Mađarska ima zakone o homoseksualnosti koji se zasnivaju na izuzetno toleratnom i strpljivom pristupu“, rekao je Orban i dodao da „postoji crvena linija koja ne sme da se pređe“ i knjigu je ocenio kao provokaciju.

orban,

To je zbirka bajki i legendi koju je predstavila zajednica LGBTQ, u kojoj se pominju Pepeljuga lezbejka i transrodni ubica zmajeva. U knjizi se pominju i druge marginalizovane zajednice kao što su hendikepirani, siromašni i Romi.

„Pošto strah od migranata i pandemija nisu dovoljni za mobilizaciju birača, sad je red da zajednica LGBTQ bude žrtveni jarac vlasti“, izjavio je Tamaš Domboš, član organizacije „Hatter“, glavnog gej udruženja u Mađarskoj.

- Advertisement -

Domboš je rekao da mediji redovno homoseksualnost nazivaju „bolešću“, dok zvaničnici nisu nikad osudili napade na pripadnike LGBTQ zajednice, a policija im ne pruža zaštitu.

Jedno udruženje je zatražilo povlačenje knjige, dok je jedna poslanica ekstremne desnice primerak knjige pocepala na konferenciji za novinare.

Udruženje izdavača i knjižara osudilo je takve reakcije upoređujući ih s ponašanjem cenzora u doba nacizma i komunizma.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti