OPET LAŽE LUDI FAHRIJEV SIN! Vučić 2020: Nisam na Tviteru; Vučić 2021: Jedva čekam da mi isključe nalog

Obavezno pročitajte

Aleksandar Vučić se opet upetljao u svoje laži, toliko da više i ne zna kad je šta rekao, pa sve dublje tone. Tako je prošle godine, u jeku prvog talasa korone izjavio da ne koristi Tviter, da bi juče izjavio kako jedva čeka da mu Tviter isključi nalog kako bi postao novi Tramp.Prvi Tviter nalog Aleksandra VučićaPrvi Tviter nalog Aleksandra Vučića

– Na Tviteru nisam, da vam iskreno kažem. Ne brinem ja za to. Mene podržava običan narod i bez Tvitera. Dakle, nemam nikakav problem. Ja nemam pojma o čemu se tačno radi, niti me to zanima, niti mislim da je to od naročitog značaja, ali u svakom slučaju, ja sam srećan – rekao je Vučić početkom aprila prošle godine, kada je komentarisao odluku ove kompanije da ukloni više od 8 hiljada naloga u Srbiji, povezanih sa SNS.

Na ovaj korak Tviter se odlučio zbog organizovane i, od vlasti podržane, kampanje u korist vladajuće Srpske napredne stranke i njenog lidera.

- Advertisement -

– Identifikovali smo grupu naloga uključenih u neovlašćenu koordinisanu aktivnost, što je dovelo do uklanjanja 8.558 računa koji rade na promociji vladajuće stranke u Srbiji i njenog lidera – saopštila je kompanija Tviter, dodavši da ova ponašanja krše politiku te kompanije i ciljani su pokušaj podrivanja javnog govora.

Međutim, posle samo nešto više od godinu dana, nakon poteza Tvitera da označi naloge medija u Srbiji koji sarađuju sa Vladom, Vučić tvrdi suprotno.

– Vidite da bi oni želeli da su pravi cenzori. Jedva čekam da mi isključe nalog pa da budem još jedan Tramp u svetu, da se pokaže kako je dobro da talibanski portparoli imaju slobodan pristup toj slobodarskoj a neki bi rekli poslušničkoj mreži – prkosno je izjavio lider naprednjaka.

Kako je saopšteno iz ove kompanije, oznake pružaju dodatni kontekst korisnicima o medijima koje kontrolišu određeni predstavnici vlada, medijima koji su povezani sa državom ili pojedincima koji su blisko povezani sa tim entitetima. 

One medije koji su dobili novu oznaku Tviter definiše kao medije u kojima država ima kontrolu nad uređivačkim sadržajem kroz finansije, direktne ili indirektne političke pritiske i/ili u kojima ima kontrolu nad produkcijom i distribucijom. Tako su ovu oznaku dobili Informer, Kurir, Tanjug, Pink, Prva, B92, Srpski telegraf, Politika, Hepi, ali i oba javna servisa – Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine. 

Sada se postavlja pitanje kad je Vučić lagao, prošle godine ili sada ili je na Tviteru u zavisnosti od trenutka i političke koristi. Ako mu ide u prilog onda ga koristi i spreman je da i tu činjenicu iskoristi kako bi napravio žrtvu od sebe, a kada mu ne odgovora onda i ne zna šta je to.Drugi Vučićev Tviter nalogDrugi Vučićev Tviter nalog

U svakom slučaju, imamo utisak da Vučić toliko laže da više i ne pamti kad je šta rekao.

Ono što je nesumnjivo istina, Vučić ima dva naloga na Tviteru, prvi je kreiran još u avgustu 2011. godine, i ima više od 362.000 pratilaca, dok je drugi napravljen u maju 2012. godine, i ima više od 121.000 pratilaca.

Oba su verifikovana, odnosno, oba su zvanično potvrđena od strane ove društvene mreže kao – autentična. Vučić je na njima veoma aktivan.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MEDVEDEV ODGOVORIO BIVŠEM SEKRETARU NATO: Želite hipersonične udare na Evropu?

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjavu bivšeg generalnog sekretara NATO slanju snaga Alijanse u Ukrajinu,...

Još priča na sličnu temu