28.8 C
Belgrade
nedelja, 26 septembra, 2021

KRVAVE RUKE NAPREDNJAKA: Pripremano ubistvo inspektora Dragana Kecmana!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tokom 2016. godine pripremano je ubistvo inspektora MUP-a Srbije Dragana Kecmana koji je bio rukovodilac Radne grupe za rešavanje slučaja ubistva Slavka Ćuruvije, a sada je na čelu Radne grupe za rešavanje ubistva novinara Milana Pantića, piše u najnovijem broju nedeljnik Vreme.

Vreme navodi da je Komisija za istraživanje ubistva novinara došla do saznanja i pisanih dokaza da je u inostranstvu pripremana likvidacija inspektora Kecmana, kao i da je navedena situacija zataškana u okviru Uprave kriminalističke policije (UKP) jer je u prvom navratu dobijen odgovor da ne postoje saznanja za pripremu ubistva Kecmana, da bi se tek kasnije došlo do činjenice da o navedenom postoje pisani tragovi.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić rekao je da su i pre osnivanja Komisije postojala saznanja o komunikacijama nekih od optuženih u slučaju Ćuruvija u kojima su dokumentovane tvrdnje da bi trebalo ubiti inspektora.

kecman,
Kecmana.Slavko Ćuruvija FOTO: Printscreen Al Jazeera Balkans
- Advertisement -

Tog dana, u beogradskom klubu „Varadero“, na Makišu, sastali su se Branko Crni, nekadašnji zamenik šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića, svedok Slaviša Arsić, koji je neposredno pre toga dao iskaz u vezi ubistva Ćuruvije, i Kurak.

Na sudjenju je inspektor Kecman svedočio da mu je tada pretio svedok Arsić koji je bio obezbedjenje Crnog.

- Advertisement -

„Tokom 2016. godine registrovana je informacija da se van zemlje dogovaralo ubistvo inspektora Kecmana. Komisija je zatražila bezbednosnu procenu i posle odredjenog vremena dobili smo informaciju da ne postoje saznanja o tome. Pošto me je Kecman izvestio o imenima koja se povezuju s tom informacijom, dogovorili smo se da sami obavimo razgovore s osobom koja se pominjala kao organizator. U tom razgovoru 2017. godine navodni organizator je negirao bilo kakvu povezanost s tom informacijom i bilo kakvom organizacijom ubistva“, kazao je Matić.Slučaj „Ćuruvija“: Ključni dokazi neće biti izbačeni iz optužnice

On je naveo da je cilj razgovora bio da se stavi do znanja da postoje informacije i ako se bilo šta desi Kecmanu, da će on biti prvi osumnjičeni.

„Tek posle ovog razgovora uspeli smo da se, uvidom u obaveštajni dokument policije, uverimo da je zaista zabeležena informacija i da je bila dostupna i onima koji su radili bezbednosnu procenu koju smo tražili za Kecmana. Teško je reći da li je u konkretnom slučaju bila reč o opstrukciji ili je reč o propustu“, objašnjava Matić ne otkrivajući o kom licu se radi, navodi nedeljnik Vreme u najnovijem broju.

- Advertisement -
SourceVreme
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti