TALIBANI PUCALI NA UČESNIKE PROTESTA Ima mrtvih i ranjenih! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Talibani pucali na učesnike protesta održanog u znak podrške zvaničnoj zastavi Avganistana u Džalalabadu. Mediji: Ima mrtvih i ranjenih.
Prema prvim snimcima, pucano je na grupu ljudi koja je široko razvukla veliku avganistansku zastavu. Na društvenim mrežama se navodi da nisu bili pošteđeni ni novinari, koji su pretučeni.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubijene su dve osobem dok je najmanje 12 njih ranjeno.

Ranije danas grupa žena je izašla na prvi javni protest u Avganistanu, tražeći poštovanje svojih prava, među kojima su socijalna sigurnost, pravo na rad, obrazovanje i učešće u političkom životu.

- Advertisement -

Ovi protesti su prvi znaci pobune protiv talibana.

Zastava Avganistana skinuta je u svakom mestu koje su talibani osvajali tokom svoje kratke ofanzive na teritoriji cele zemlje, pokrenute onog momenta kada su se povukle američke trupe.

Talibanska zastava zamenila je avganistansku i kada je pao Kabul. Dignuta je na predsedničkoj palati nakon što je Ašraf Gani, predsednik Avganistana, pobegao iz zemlje pred naletom talibana.

Talibani su proglasili kraj rata, rekavši da su postigli oni što su želeli.

Tog trenutka, kada je pao kabul, nastao je potpuni haos u glavnom gradu, jer je na hiljade Avganistanaca počelo da beži.

SourceB92

8 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu