3.8 C
Belgrade
sreda, 19 januara, 2022

NAPREDNJACI RASKRINKANI: Vučić i ekipa planiraju bekstvo u Kinu kad izgube vlast, neće stići da UTEKNU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Među srpskim političarima i njihovim vođom picoustim bolensikom Aleksandrom Vučićem postao je popularan jedan čudan hobi – učenje kineskog jezika. Nije učenje jezika nipošto loša stvar, ali poznato je da većina na političkoj sceni jedva ume da sastavi i prostu rečenicu na engleskom dok neki, čini se, na kineskom govore kao da im je maternji.

Najnoviji vredni učenik kineskog jezika na srpskoj političkoj sceni jeste večiti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je odlučio da se građanima obrati na jeziku najmnogoljudnije nacije zbog njegovog remek-dela „Knjiga o Beogradu“ koje će izaći i na kineskom.

Vesić je na tik-toku, istoj onoj mreži gde je potpisan kao sicve011, udostojio javnost obraćanja na kineskom i izrazio nadu da će „kineski čitaoci upoznati i zavoleti Beograd i Srbiju“

- Advertisement -

Međutim, prvi je kineski počeo da uči, niko drugi do predsednik Vučić, vođen valjda mišlju svog političkog oca Tomislava da će „doći žuti ljudi sa istoka i da će piti vodu sa Morave“. Tako je predsednik javnost iznenadio kada je u videu na kineskom jeziku potvrdio svoju posetu Kini.

Iako verovatno nikada nećemo saznati koliko je njegov kineski dobar, ova poruka predsednika naišla je na odličan odziv u Kini te je tamo stekao i dosta fanova, a video je postao viralan.

Od ovog momenta čini se da svako malo predsednikovi poslušnici pokušavaju da se dodvore i njemu i braći Kinezima na njihovom maternjem. Najupečatljiviji pokušaj divljenja Vučiću svakako jeste onaj koji je nastao u skupštinskoj sali kada se mlada nada srpske političke scene, Luka Kebara, obratio prisutnima na kineskom.

- Advertisement -

– Reći ću to na još jedan način, na način na koji bi i predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping rekao, ali i naš predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao Ući ći, što u prevodu, inače, znači 577 – rekao je Kebara, ali se tu nije zaustavio.

Nastavio je da priča na kineskom jeziku, ili bar nekoj verziji ovog jezika, a sve ovo teško se može prepričati i na srpskom, a kamoli nekom drugom jeziku.
ZBOGOM PAMETI: Kebara se divi šefu Vučiću i na kineskom! (VIDEO)„Pozvaćemo 1,3 milijarde Kineza i 140 miliona Rusa kod nas“ (VIDEO)

Da li Vesić, Vučić i Kebara kineski uče čisto u udvoričke svrhe, da bi se obrazovali ili zato što planiraju duže putovanje u Kinu, nije poznato. Uostalom, možda se samo vode onim „koliko jezika znaš toliko vrediš“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti