20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

VUČIĆ UZEO PARE DA DOVODI INDIJCE KOJI ĆE DA NAS ZARAZE: Mrtvi mu više odgovaramo, tada može da nam ukrade glas na izborima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije spetljao se pred novinarima i izjavio da prvi put čuje za karantinski turizam iz Indije, a onda sam sebe demantovao, i u sledećoj rečenici rekao da „sve putnike iz Indije vacinišu“. Doduše, nije rekao da li je to dobrovoljno i da li baš svi to žele, ali je dodao i da im rade PCR test nakon četiri dana. Zašto baš nakon četiri dana, niko ne zna.

Nakon otkrića Direktno.rs da je Vučićev režim svesno izložio građane Srbije najopasnijem delta soju koronavirusa, koji je eksplodirao u Indiji, u kojoj je do nedavno bilo i 400.000 novozaraženih dnevno – nemušte izjave u kojima su neubedljivo pravdali Vučića dali su i premijerka Ana Brnabić i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek. Zanimljivo je da kao zaliveni ćute Dr Predrag Kon, dr Srđa Janković, dr Tiodorović, dr Pelemiš…Srđa Janković se nije oglašavao o dolasku indijskih turista u Srbiju FOTO: PrintscreenSrđa Janković se nije oglašavao o dolasku indijskih turista u Srbiju FOTO: Printscreen

Da li i oni misle da je Vučić pametniji od zdravstvenih vlasti cele zapadne civilizacije koja je zabranila ulazak u zemlju svima koji su boravili u Indiji 14 dana pre bilo kakvog putovanja zbog ekstremno velike opasnosti od brzog proboja delta soja korone? Da li znaju da je Vlada Australije u cilju zaštite javnog zdravlja posegla i za najdrastičnijom merom, te je zabranila ulazak u zemlju pod bilo kakvim uslovima čak i sopstvenim građanima koji su boravili u Indiji 14 dana pre željenog dolaska?

Ali Vučić je najpametniji i on bolje zna od Vlada zemalja Evropske unije, SAD, Kanade, Australije, čak i UAE i Kuvajta koji ovako epidemiološko visokorizične ulaske u zemlju ne dozvoljavaju.Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

- Advertisement -

Nameće se logično pitanje. Ko i kakvu vrstu interesa ima da se Srbija kao usputna stanica, jedina u Evropi preplavi indijskim karantinskim turistima i time ugrozi naše stanovništvo?

Da stvar bude gora, Vučić se ne zaustavlja. Još jedna indijska avio-kompanija, IndiGo za nekoliko dana započinje sa direktnim letovima iz Nju Delhija za Beograd i dovodi nam putnike koje niko drugi neće da primi – ne iz političkih ili bilo kojih drugih razloga, već iz zdravstvenih.Indijski avio-prevoznik IndiGo FOTO: ShutterstockIndijski avio-prevoznik IndiGo FOTO: Shutterstock

Ko će biti odgovoran ukoliko u Srbiji eksplodira epidemija delta sojem koronavirusa? Alekdanar Vučić lično, i svi oni koji su nadležni, ali su iz straha sramno ćutali. Neće se zaboraviti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti