9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

NAPREDNA PLJAČKA: Srbija sa cenom goriva od 1,5 evra došla u red zemalja sa najvećom cenom goriva u svetu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Režim Aleksandra Vučića kroz previsoke cene goriva masovno pljačka građane Srbije. Kroz harače, nepoznate i u vreme Osmanlija, nenarodni režim uzima kroz akcize i poreze oko 64% prihoda od naplaćenih cena.

Cene na benzinskim pumpama u Srbiji su ovih dana dosegle visinu od 1,5 evra za litru goriva, a paradoks je da su cene dizela veće od pojedinih vrsta benzina. I u cenama dizela koji koriste poljoprivrednici državne dažbine učestvuje sa 64 procenta.

Na litri dizela, koja košta 164 dinara, režim Aleksandra Vučića uzme građanima 105 dinara. To direktno utiče na cene prehrambenih i drugih proizvoda koji su svakim danom sve skuplji.

- Advertisement -

Srbija je sa cenom goriva od 1,5 evra došla u red zemalja sa najvećom cenom goriva u Evropi i svetu, a po visini plata je na dnu na svetskom nivou, a iza nas su samo pojedine zemlje Afrike i države slične severnokorejskom režimu.

Posebno zabrinjava činjenica da režimski dileri naftne derivate prodaju, kao 90-tih godina, na crno srpskim paorima, bez fiskalnoh računa, pa im ove cene ide na ruku. Ovo je dobitna kombinacija za režim i mafiju. Štetu imaju građani. Jedini način da se ovo zaustavi je građanski otpor i smena ovog odnarođenog režima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti