NADALOV PLAN KAKO DA SVRGNE NOVAKA SA TRONA: Evo šta Španac mora da uradi da bi bio broj 1!

Obavezno pročitajte

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvovaće na po još dva turnira u 2020. godini, a rezultati će odrediti koji od njih dvojice će sezonu završiti kao prvi na ATP listi.

Trenutno je vodeći Đoković sa 11.740 poena, odmah iza njega je Rafael Nadal sa 9.850, a postoji mala šansa da se taj poredak promeni do kraja godine. Španac praktično ima „nemoguću misiju“, ali će pokušati da je ostvari, iako ne zavisi sve od njega.

Naime, postoje četiri uslova pod kojima će doći do promene u ATP poretku.

- Advertisement -

Da počnemo od Nadala – njemu je potrebno da osvoji master u Parizu i „završni masters“ u Londonu, što nikada u karijeri nije uspeo, dok je potrebno i da se potrefi loša forma Đokovića.

Dovoljno bi mu bilo „samo“ da Đoković ispadne pre polufinala turnira u Beču i da izgubi sve mečeve u Londonu, a s obzirom na prikazanu formu – zaista je malo verovatno da će se tako nešto odigrati u poslednja dva meseca sezone.

Njih dvojica će se mimoći u Parizu, pošto je posle odustajanja Đokovića odmah reagovao Nadal i „prijavio“ se uprkos najavama da će odmarati do Australije, dok Novak ide po „sveže“ bodove u Beč.

Podsetimo, Novak ne brine preterano o Nadalu, nego želi da 8. marta „svrgne“ Federera.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu