VELEIZDAJA: Vučić odbio da oda poštu poginulima u 2. SVETSKOM RATU!

Obavezno pročitajte

„Aleksandar Vučić je odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. Umesto toga je na dan oslobođenja Beograda položio venac na spomenik neznanom junaku koji je podignut 1938. godine u čast poginulih u Prvom svetskom ratu“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Aleksandar Vučić je ovo uradio da bi izbegao polemike o istorijskim događajima te 1944., iako su činjenice jasne. Beograd je bio okupiran od strane nacističke Nemačke. Oslobodili su ga partizani uz pomoć Crvene armije. Posle oslobođenja komunistički režim izvršio je mnogobrojne zločine u kojima je ubijen veliki broj ljudi koji su lažno optuženi za saradnju sa okupatorom. Mnogi su osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora i oduzeta im je imovina – ističe SSP.


Iz ove stranke naglašavaju da je vreme da se konačno stane na kraj podelama.

- Advertisement -

– Vreme je da prestanemo da se delimo i da donesemo realne istorijske sudove. Da naučimo da poštujemo i pamtimo sve koji su svoje živote dali za slobodu Srbije. A vreme je i da sa vlasti ode onaj koji zarad očuvanja političkog rejtinga manipuliše i mrtvima, koji je spreman da za dan oslobođenja Beograda u drugom svetskom ratu odaje počast poginulima u Prvom svetskom ratu! – zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu