MIŠEVI BEŽE KADA BROD TONE: Igor Mirović se nije pojavio u Skupštini! SNS se raspada!

Obavezno pročitajte

Poslanici Skupštine Vojvodine raspravljaće o budžetu za narednu godinu, ali je dnevni red dopunjen sa četiri tačke koje je 021.rs najavio – novim članovima Upravnog i Nadzornog odbora KCV. Dnevni red je dopunjen u jeku političke borbe dve struje SNS. Sednici ne prisustvuje predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao ni većina sekretara. Mirović se nije obratio ni novinarima uoči sednica.


Budžet poslanicima obrazlaže pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović.

- Advertisement -

Poslanike i predsednika Skupštine Vojvodine uoči sednice je mogao da dočeka protest podrške nedavno smenjenoj upravnici Klinike za infektivne bolesti KCV prof. dr Vesni Turkulov. Prema pozivima koji su kružili na društvenim mrežama, protest su najavljivali zahvalni pacijenti zbog činjenice da je ova infektološkinja smenjena, te da joj se montiraniju disciplinski postupci i afere.

Međutim, u toku jučerašnjeg dana se na društvenim mrežama pojavila navodna reakcija dr Turkulov na protest.

„Poštovani pacijenti, želim da vam se zahvalim na ogromnoj podršci koju mi pružate. Obzirom da je došlo do politizacije skupa zakazanog za sutra, molim vas da se skup odloži jer ne bih želela da budem zloupotrebljena u dnevno-političkom smislu. Nastavljam da radim svoj posao lekara specijaliste i profesora medicinskog fakulteta, posvećena vama – pacijentima i studentima. Još jednom neizmerno zahvaljujem na ogromnoj i bezrezervnoj podršci koju mi pružate u ovim, za mene teškim, danima“, poruka je smenjene upravnice.

Skup se nije održao.

Prof. Turkulov je smenjena nakon saznanja nadležnih organa da je na Klinici za infektivne bolesti bilo elitno kovid odeljenje za „specijalne“ pacijente, u nekovid zoni. Zbog ovog propusta je uprava KCV smenila prof. Turkulov, a politička struja kojoj je ona navodno bliska, a nije na strani predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i struje SNS u njegovom društvu, odgovorila je na više načina – prvo je od Pokrajinske vlade Skupština Vojvodine preuzela nadležnost nad imenovanjem kadrova u KCV, a potom je u Upravni i Nadzorni odbor postavila „svoje“ ljude.

Skupština Vojvodine bi tako danas mogla da potvrdi odluku resornog odbora da nova predsednica UO Kliničkog centra Vojvodine bude prof. dr Vesna Turkulov. Taj potez ne ide u korist aktuelnoj v.d. direktorki KCV prof. dr Editi Stokić, za koju se prvobitno spekulisalo da je smenjena, a potom i da je podnela ostavku na funkciju.

Njenu ostavku, i to usled bolovanja, u suštini nije prihvatila Pokrajinska vlada početkom decembra, te je dr Stokić i dalje v.d. direktorka KCV.

Sve vreme nijedna od dve doktorke nije javno komentarisala situaciju. Novinari 021.rs u nekoliko navrata su pokušali da dobiju zvanične izjave i informacije, ali se kompletna pozadina ove političke afere zataškava i spinuje.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu