MIHAJLOVIĆ SE IZVLAČI ZBOG STRUJE, A UVLAČI VUČIĆU U DU*E: Džabe Zorana, čeka te višegodišnja robija, narod te MRZI!

Obavezno pročitajte

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da neće biti restrikcija električne energije zbog tekuće krize, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “bio vrlo jasan” po pitanju smene v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića.

“Što se tiče smena, ja mislim da je predsednik bio vrlo jasan, mislim da smo svi razumeli. Ko nije razumeo, ja ne mogu na to da utičem”, rekla je ona novinarima.

Na pitanje N1 zašto je Grčić četiri godine v.d. direktor mimo zakona, potpredsednica Vlade i ministarka energetike kaže da nema odgovor na tako nešto.

- Advertisement -

„To što je neko četiri godine van odluke Vlade na čelu nekog preduzeća ne znači da to faktičko stanje ne postoji i da on nije odgovoran. On je v.d. direktor i odgovara za svoje postupke“, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je kazala da je Ministarstvo rudarstva i energetike još u aprilu formiralo radnu grupu za osiguranje snabdevanja na teritoriji Srbije, u kojoj su se nalazili i direktori EPS i Elektrodistribucije Srbije.

“Na svakoj sednici te radne grupe svi predstavnici EPS koji su učestvovali u radu, svi do jednog, su se izjasnili da je EPS spreman za zimu, da ima dovoljno uglja, dovoljno dobrog kvaliteta, da nikakvih problema neće biti u zimskom periodu”, rekla je ministarka.

Ona je kazala da je do problema došlo “zbog toga što se nije dobro planiralo, upravljalo, nisu se uradile neke stvari koje su tinjale godinama”.

Odbacila je, kako je navela, “teorije zavere” da situacija ima bilo kakve veze sa prelaskom na zelenu energiju ili privatizacijom EPS-a.

“Mora drugačije da se upravlja EPS-om i ja verujem da ćemo se u narednim danima i nedeljama itekako dogovoriti kako će to nadalje da se radi”, rekla je.

Prema njenim rečima, oko 1.500 korisnika još uvek nema struju, a radi se o 49 trafo stanica.

“Mi sada imamo bolju situaciju, polako se dižu blokovi, država je tu sve vreme i obazbeđuje sve što je potrebno”, kaže Mihajlović.

O svojoj odgovornosti za stanje u EPS-u kaže da problemi postoje godinama zbog lošeg upravljanja, planiranja i nedovoljnog ulaganja u energetiku.

„Ja sam šest godina bila ministarka građevinarstva. Najlakše je ‘skinuti’ ministra, hajde da rešavamo problem“, poručila je ministarka Mihajlović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu