MIŠA VACIĆ OSUDIO PRITISKE AMERIKE: Podrška Aleksandru Vulinu

Obavezno pročitajte

Srpska Desnica i njen predsednik Miša Vacić osuđuju pritiske SAD na Srbiju da uvede sankcije bratskoj Rusiji i pruža podršku šefu BIA Aleksandru Vulinu koga je Vašington stavio na crnu listu i uveo sankcije protiv njega, saopštila je danas ta stranka.

“Iako smo opoziciona desničarska stranka koja ni u jednoj od brojnih lokalnih samouprava gde smo samostalno prešli cenzus, nismo nikada podržavali vladajuću koaliciju, a Vulin ne samo da je deo vlasti, već je levičar, predsednik Pokreta Socijalista, na ovu nepravdu ne možemo da ćutimo u trenutku kada SAD napadima na direktora BIA, žele da utiču na srpsku spoljnu politiku. Podela na levicu i desnicu, vlast i opoziciji ne sme da postoji kada na našu državu traje napad od spolja. Neophodna je srpska solidarnost.

- Advertisement -

Posebno su bizarne optužbe SAD ako imamo u vidu da su SAD i njihova vojska godinama prevozile heroin iz Avganistana u Evropu i SAD koristeći između ostalog i bazu Bondstil na okupiranom “Kosovu i Metohiji” kao jednu od stanica svog narko poduhvata. Proizvodnja heroina u Avganistanu je naglo skočila nakon što su tu zemlju okupirale SAD i proterale Talibane koji su strogo zabranjivali proizvodnju i korišćenje narkotika. A to je tek jedan o brojnih narko poduhvata SAD i njenih političkih i vojnih elita”, kaže se u saopštenju Srpske Desnice.

Srpska Desnica je pozvala i druge državotvorne opozicione stranke “koje nisu sateliti NATO-a” da po ovom pitanju nedvosmisleno daju podršku državi Srbiji i njenim institucijama i dignu glas protiv agresivnih poteza SAD.

“Podsećamo na istoj crnoj listi pored Vulina je i Milorad Dodik. Takođe pozivamo vlast Srbije da odgovori recipročno i uvede sankcije nekom od američkih državnih funkcionera kako to uradila Srpska Desnica da je na vlasti. Kada je neko na udaru SAD, ma kolike bile razlike u našim politikama, dužnost i čast je stati uz i dati podršku čak i političkom protivniku. Iznad naših stranačkih razlika je otpor nepravdi koju SAD čini prema Srpskom narodu već punih 30 godina. Srbin za Srbina” poručuju iz Srpske Desnice.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu