MILOŠ VUČEVIĆ: Važno prisustvo pripadnika Armije Severne Makedonije u snagama KFOR

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Armije Republike Severne Makedonije general-potpukovnikom Vaskom Đurčinovskim, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane preneo je zabrinutost zbog aktuelnih dešavanja Kosovu i položaja srpskog naroda na severu Kosova i izrazio uverenje da će dalji pregovori o normalizaciji odnosa postati složeniji nakon nedavne eskalacije sukoba.

- Advertisement -

Vučević je pozitivno ocenio prisustvo pripadnika Armije Republike Severne Makedonije u snagama KFOR, imajući u vidu da je za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji KFOR jedini garant bezbednosti.

Ministar odbrane naglasio je da je poseta i prilika da se na strateškom nivou razmotre modaliteti od značaja za nastavak uspešne saradnje u oblasti odbrane, kao i za razmenu mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

General Đurčinovski posebno je istakao dosadašnju dobru saradnju u vojnomedicinskoj i vojnoobrazovnoj oblasti i dodao da te zajedničke aktivnosti doprinose ukupnim odnosima između dve zemlje. Istakao je značaj nedavnog učešća pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije na aeromitingu u Skoplju, koje je prošlo veoma zapaženo.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu