Još 200 britanskih vojnika stiglo na Kosovo i Metohiju

Obavezno pročitajte

NATO je saopštio da je na Kosovo u sastav KFOR-a stigao prvi kontingent od 200 britanskih vojnika. Ovo raspoređivanje dolazi nakon sukoba Policije Kosova i napadača 24. septembra u selu Banjska u opštini Zvečan.

- Advertisement -

„Prvi kontingent od 200 britanskih vojnika stigao je na Kosovo da pojača mirovnu misiju NATO-a na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to važan korak napred da se Kforu obezbede snage koje su mu potrebne da ispuni mandat UN za održavanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude.

Vojnici iz 1. bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa pridružuju se kontingentu od 400 britanskih vojnika koji se već nalaze na Kosovu.

Rumunska vlada je u utorak takođe saopštila da takođe šalje oko 100 dodatnih vojnika da podrže KFOR.

U međuvremenu mediji su javili da će 150 nemačkih vojnika dodatno biti stacionirani na Kosovu tokom januara sledeće godine.

NATO vodi mirovnu operaciju na Kosovu od 1999. godine u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

KFOR na Kosovu trenutno ima preko 4.500 vojnika iz 27 NATO saveznika i partnera.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MARIJA ZAHAROVA: Zapad podstiče Albance na agresivnu srbofobiju

Privremene institucije na Kosovu nastavljaju da destabilizuju situaciju u južnoj srpskoj pokrajini – ograničavajući prava srpskog življa, saopštila je...

Još priča na sličnu temu