10.2 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

MILOMIR MARIĆ VREĐAO SRPSKU VOJSKU I HEROJE: To su primitivni ljudi! U vojsku idu najgluplji i oni koji nisu ni za šta!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je danas da je glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić pljunuo u lice svim vojskovođama i herojima izjavom da su oficiri primitivni ljudi, da u vojsku idu najgluplji, uz javno i „cinično“ pitanje ko normalan ide u vojsku i „konstatujući da ko nije ni za šta ide u vojsku“.Vojni sindikat Srbije FOTO: PrintscreenVojni sindikat Srbije FOTO: Printscreen

– Čast koju su srpskom vojniku iskazali francuski maršal Franše d’ Epere, nemački car Viljem, feldmaršal Makenzen i mnogi drugi velikani svetske istorije, na više nego sraman način pogazio je Marić, i na taj način pljunuo je u lice vojvodama Mišiću, Stepi, Bojoviću, čije se bitke izučavaju na svim prestižnim vojnim akademinama sveta – navodi se u saopštenju VSS.

Marić je, kako se ističe, na taj način, pljunuo u lice i „Milunki Savić, srpskim junacima sa Paštrika i Košara i svim srpskim vojnicima koji su od Kosovskog boja do danas svoje živote položili za otadžbinu Srbiju“ i zato treba da se javno izvini zbog izrečenih uvreda.

- Advertisement -

Sindikat je poručio da će, ako se Marić ne izvini, pokrenuti niz pojedinačnih tužbi protiv njega i Hepi televizije i organizovati javni protest na kome će tražiti njegovu smenu i ukidanje dozvole za nacionalnu frekvenciju.

Zato je upućen poziv svim srpskim vojnicima, aktivnim i bivšim, kao i vojnim veteranima, koji se osećaju uvređenim izjavom Marića, da se obrate VSS, koji će im obezbediti besplatno pravno zastupanje u tužbama protiv televizije Hepi i njenog glavnog urednika. Sindikat je pozvao i sve javne ličnosti, političare i estradne umetnike, da do izvinjenja Marića srpskim vojnicima, bojkotuju učešće u emisijama Hepi televizije, a javnost da prekine praćenje njenog programa.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića VSS je pozvao da, kao glavnokomandujući vojskom, osudi sraman postupak Marića.

- Advertisement -

– Zabrinjava nas činjenica da na zvaničnoj internet stranici Ministarstva odbrane, već dva dana nema ni reči o osudi vređanja srpskih vojnika, iako se baš to Ministarstvo odbrane često poziva na slogan srpskih vojnika „čast je naša imovina“- ukazao je u saopštenju VSS.

Sindikat je podesetio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da im je u opisu dužnosti da štite čast srpskog vojnika i vojničke profesije, i da su dužni da se po tom pitanju oglase.

– Ukoliko njihova reakcija izostane, biće više nego jasno šta misle o srpskom vojniku i vojničkoj profesiji – poručio je VSS.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti