NEBOJŠA STEFANOVIĆ UDARIO NA MARIĆA: Neću dozvoliti da se kalja ime oficira!

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je „tek danas saznao da je Milomir Marić, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte“ i poručio da „neće dozvoliti da se kalja ime onih koji Srbiju vole više od svega i koji se za nju bore svakog dana i noći, živeći za nju i njeno sigurno nebo i zemlju“.

Rekao je da su oficiri „primitivni ljudi“, da „u vojsku idu najgluplji“ i da „ko nije ni za šta ide u vojsku“. Ovo su neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast, za poziv koji je za naš narod najviša dužnost, kroz celu njegovu istoriju, pa i danas – rekao je Stefanović, u pisanoj izjavi.

- Advertisement -

Marić pljunuo u lice herojima i vojskovođama

Kako je naveo, „hoću da podsetim Milomira Marića na heroje sa Košara, hoću da ga podsetim na Milana Tepića i Stojadina Mirkovića, na Milenka Pavlovića, na hiljade drugih vojnika, podoficira i oficira, ali i na njihove porodice koje je uvredio ovakvim gestom“.

Ovi ljudi su dali za Srbiju najvrednije što su imali – svoje živote, a od Srbije nisu tražili ništa zauzvrat – rekao je Stefanović.


Prema njegovim rečima, „nedopustivo je da bilo ko vređa i nipodaštava naše vojnike i starešine, velike ljude i patriote, koji su davali i svoje živote kada je to bilo potrebno za odbranu otadžbine“.

Ovo je zemlja velikog Živojina Mišića, Radomira Putnika, Stepe Stepanovića, zemlja koja slavi ime svakog palog vojnika za našu slobodu danas. Ovo je zemlja čiju slobodu danas dugujemo svakom od njih, ali i svakom čoveku u uniformi koji danas stoji na snegu, dostojan grba Vojske Srbije i svoje zastave. Niko nema pravo da blati ime i čast srpskog vojnika jer su oni ponos svoje zemlje i svih njenih građana – istakao je Stefanović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu