MILA ALEČKOVIĆ UDARILA U OSINJAK: Sve je propalo, sledi VELIKI PREOKRET!

Obavezno pročitajte

Mila Alečković rođena je 1959. godine u Beogradu, u porodici književnika (majka Mira) i akademskog likovnog umetnika (otac), kao jedno od troje dece (brat Srđa i sestra Neda). Detinjstvo provodi u Srbiji i u Rusiji. Pohađa francusko obdanište i osnovnu školu u Beogradu.

Mila Alečković

Posle gimnazije Mila Alečković studira kliničku psihologiju na Univerzitetu u Beogradu sa medicinom i filozofijom (Pariz). Još kao student prevodi i priređuje neobjavljene epistemološke i matematičke eseje Žana Pijažea (koje štampa Nolit: „Poreklo saznanja“). Za taj rad dobija stipendiju francuske vlade i posle završenih studija psihologije u Beogradu (studije završava godinu dana pre svoje generacije sa prosekom 9,16, diplomski rad odbranjen sa ocenom 9,50), odlazi na školovanje u Francusku. Upisuje se na Visoku Školu Socijalnih Studija (École des Hautes Études en Sciences Sociales, EHESS) u klasi Pjera Grekoa (Pierre Gréco), nastavljača Žana Pijažea, odsek: psihologija inteligencije.

Potom odlazi na Univerzitetu Pensilvanije u Filadelfiji. Pri povratku u Francusku magistrira, a zatim doktorira na Univerzitetu Sorbona 1994. godine sa radom: Pojam nesvesnog u savremenim psihološkim teorijama, pred komisijom sa Sorbone, iz Hajdelberga i Oksforda, kao i pariskom javnošću (doktorat odbranjen pred punom salom publike). Rad je ocenjen kao: Très honorable (počasno odbranjen).

- Advertisement -

Stručna karijera

Profesor je po pozivu, gostuje kao predavač na Univerzitetima i u Institutima širom sveta. Kao član srpske i tada jugoslovenske ekipe, učesnik je psihijatrijskog Kongresa u Bjaricu 1998, Kongresa u Pragu, Liježu, Rimu, Univerziteta Sorbone i Univerziteta „Da Vinči“ u Parizu, Perpinjanu, Nici, Univerziteta Makgil u Montrealu, Univerziteta u Lozani, Bengaziju, Instituta Vigotski u Moskvi, Katoličkog univerziteta u Najmegenu, uključujući i Nacionalni Institut Socijalnih Nauka u Pekingu.[1] Autor je oko sto stručnih radova na nekoliko jezika i nekoliko knjiga. Član je Svetskog Društva za Psihopatologiju Ekspresije i Psihoterapiju Umetnošću i srpski predstavnik u njemu (Société Internationale de Psychopahologije de l’Expression et de l’Art thérapie) sa centrom u Parizu (bolnica Saint -Anne).

Član je međunarodnog naučnog Društva „Mileva Marić-Ajnštajn“.

Kao univerzitetski profesor predaje predmete: Psihologija ličnosti, Psihopatologija ličnosti, Antropologija ličnosti, Kognitivna neuro psihologija, Psihologija stvaralaštva, Psihološke škole i pravci, Psihologija učenja 2 i Psihologija manipulacije.

Mila Alečković je gostovala na kanalu Mario zna i razotkrila nove planove globalista i psihopata koji upravljaju svetom, ukazavši na to šta će sve dešavati, odakle teku planovi i kako će se završiti najnovija agenda protiv koje se čovečanstvo svim srcem hrabro bori. Veliki je poznavalac psihologija i psihijatrije, a u narodu je postala miljenica zbog stavova koji nisu mejnstrim i zbog žestokih napada na vlast, ali i na opoziciju, predstavljajući se tako kao deo naroda.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu