7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

POBUNA U VOJSCI SRBIJE: Traže Vučićevu ostavku, prete državnim udarom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -
Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije najoštrije je danas osudila obaveznu imunizaciju pripadnika vojske u vidu naređenja i traži hitnu reakciju ministra odbrane i povlačenje naređenja o obaveznoj imunizaciji.
Poslednjih dana, najpre usmeno a zatim i u pisanoj formi vojnicima je, kako navode u saopštenju, „naređena“ obavezna imunizacija bez obzira na slobodu izbora koja je Ustavom zagarantovana.

„Od vojnika se traži da prilikom imunizacije potpišu „blanko saglasnost“ bez jasnih i preciznih formi o tome kako vakcina deluje uodnosu na hronične bolesti i moguće nuspojave, a sve pod jeftinim izgovorom da je to neophodno sprovesti u cilju opšteg zdravlja vojnika“, ističe Sindikat Sloga u saopštenju.

Naglašavaju da oni nisu protiv imunizacije, ali otvoreno postavljaju pitanje: „kakva je to vladavina prava, kada vojnici, čuvari naše zemlje – nemaju pravo na izbor i garancije svoje države koja pokazuje brigu o njima kao o ljudima, već ih tretira kao olovne vojnike političara i generala u njihovim opsenama o umeću ratovanja“.

- Advertisement -

Da li je ovo pretnja Nebojše Stefanovića između redova, i da li je ovo pretnja državnim udarom…. dobro obavešteni izvori kažu da jeste. Uglavnom, spominju se i smene državnog vrha, Aleksandra Vučića i klike oko njega. Da li će vojska uraditi ono što je trebala odavno?

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: